7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Fetva hattına ilginç sorular

Mardin Müftülüğü fetva hattına Ramazan ayında oruç ile ilgili ilginç sorular geliyor.

Günde ortalama 300 kişinin aradığı fetva hattına ''Dekolte giyinmek, ruj sürmek orucu bozar mı, Zayıflama bantları orucu bozar mı, çiğnenmiş sakızı çiğnemek orucu bozar mı' gibi sorular geldi.

Mardin Müftülüğü olarak hem internet üzerinden mesaj ve mail aracılığı ile hem de telefonla birebir ulaşılabilen fetva hattına zaman zaman ilginç sorularla karşılaştıklarını söyleyen İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da halkın merak ettiği sorulara cevap verdiklerini söyledi. İlk hafta içerisinde yaklaşık 300 kişinin fetva hattını arayıp çeşitli sorular sorduğunu belirten Müftü Kızılkaya, bu sayının kendilerini şaşırttığını, böyle giderse ilerleyen günlerde sayının daha da artacağını tahmin ettiğini söyledi. Vatandaşların kendilerine 212 97 44 numaralı telefonla da ulaşabileceklerini anlatan Müftü Kızılkaya, gelen sorulara bizzat kendisinin, kendisinin olmadığı zamanlarda da İl Müftü Yardımcısı'nın cevap verdiğini kaydetti. Ramazan öncesi fetva hatlarına başta kredi ile ev alma konusu olmak üzere faiz, finans, yatırım, hisse senedi, sözleşme, ortaklık gibi güncel ekonomik meselelerle ilgili soruları aldıklarını belirten Müftü Kızılkaya, Ramazan ayıyla birlikte ise bu soruların yerine, "Sigara içmek orucu bozar mı", "Zayıflama bantları orucu bozar mı" "Çiğnenmiş sakızı çiğnemek orucu bozar mı?", "Çocuklarımı öpmem orucumu bozar mı" ve "Dişlerimi fırçalasam veya ağzıma fıs fıs sıksam orucum bozulur mu?" gibi ilginç sorularla karşılaştıklarını ifade etti.

Müftü Mehmet Kızılkaya, özellikle kadınlardan kendileri ile ilgili özel sorularıyla da sık sık karşılaştıklarını dile getirdi. Fetva hattını arayan kadınlar, ''Dekolte giyinmek, ruj sürmek orucu bozar mı` gibi sorular sorarken, erkeklerin de en çok, "Dekolte giyinen kadınlara bakmak orucu bozar mı" diye soru sorması dikkat çekti. Bayanların istedikleri takdirde kendileri ile ilgili olarak özel olarak vaize bayanların görüştüğünü söyleyen İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, fetva hattına telefonla veya e-maille ulaşan herkesin sorularına yanıt verdiklerini kaydetti. Müftü Kızılkaya, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara bu hizmetin mesai saatleri içerisinde verildiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?