3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

'Fil hastalığı' hayatını mahfetti

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde fil hastalığına yakalanan 5 çocuk annesi 26 yaşındaki Şemsiye Ustalar, yürüyemez hale geldi.

Genç yaşta evlenen ve ilk doğumunun ardından kilo almaya başlayan Şemsiye Ustalar, peş peşe doğumlar sonrası aşırı kilo aldı. Bu nedenle yürümekte zorluk çeken Ustalar’a Mardinliler Yardımlaşma Derneği, tekerlekli sandalye hediye etti. 

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ndeki tekerlekli sandalye dağıtım törenine güçlükle katılan Ustalar için, bu hediye de çözüm olmadı. Tekerlekli sandalyeye güçlükle sığan Ustalar, binadan da güçlükle çıkarılabildi. Merdivenden inişte 4 kişinin taşıyabildiği Ustalar’a yardım edenler düşme tehlikesi geçirdi.

Aşırı kiloları nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüğünü bildiren Ustalar, “18 yaşında evlendim. İlk doğumumun ardından kilo sorunum başladı. Muayene oldum. Fil hastalığına yakalandığımı söylediler. 

Yeşil kartla birkaç kez Balcalı Hastanesi’ne gittim. Ancak, tedaviden sağlıklı sonuç alamadım. Maddi imkansızlık nedeniyle hastaneye sık gidemiyorum. Sağlığıma kavuşmak için yardım istiyorum” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 13:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tanlak IP: 81.215.190.xxx Tarih : 24.12.2006 20:34:58
sevgili deyerli abilerim ben 35 yaşında bir işsiz bir vatandaşım mardinliyim bir annem var 73 yaşında ve çok hasta felçli yatapında yatıyor hastaneye götürecem ama ne bi işim nede param var komşularımız olmassa biz perişan olurduk onların bize getirdiyi bir kap yemekte olmassaydı açlıktan pewrişin olurduk allah için bize yardım eli uzatın 4 yıldır deniz fenerine mektup yazdım ama bir haber alamadım ve 5 yıldır annem ve ben çok rahatsızıs ben bir gözü sakat ellerim sakat annem felçli yatağa mahkum olmuş ne olursunuz bize yardım edinsevgi ve saygılarımla mehmet tanlak yeni hal mah sokak 6055 no ev 37 mersin hoşçakalın