2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Film Ofisi Derneği kuruldu

MARDİN'DE FİLM OFİSİ KURULDU

Mardin'in film çekim alanlarının iyileştirilmesi, dünya çapında daha iyi tanıtılması için Film Ofisi Derneği kuruldu.

Mardin Film Ofisi Derneği Başkanı Helün Fırat, geçen yirmi yılda dünyada hızla yayılan film komisyonları ve film ofislerinin bulundukları illerin ve bölgelerin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin sinema endüstrisinde tanıtmak amacıyla faaliyet gösterdiğini söyledi.

Fırat, Mardin'de doğal film platosu olarak varolan zengin altyapının cazip hale getirilebilmesi, ulusal ve uluslararası film çekim ekiplerine ve yapımcı firmalara yerinden hizmet sağlanmasına aracı olacak Mardin Film Ofisi'nin, nitelikli istihdamın sağlanmasında yepyeni bir yerel kalkınma modeli sunacağını belirtti. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Fırat, Mardin ve bölgesinde faaliyetlerini daha geniş bir alana yayarak film yapım şirketleri, yönetmenler, televizyon kanalları için bürokratik işlemlerin karşılanmasında önemli bir yerel paydaş olacaklarını dile getirdi.

Rehberlik hizmetleri, mekan sağlama, alan rehberliği, yerel kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla film yapım şirketleri arasında aracılık faaliyetlerinin başlıca uğraş alanları olacağını belirten Fırat, "Mardin Film Ofisi, şehirde film çekim alanlarının iyileştirilmesi, gerekli alt ve üst yapının çekim dönemleri için hazırlanması, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla çekim ekipleri arasında koordinasyonun sağlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecektir. Mardin ışığının sinema profesyonelleri için bir çekim kaynağıdır. Mardin, tarihi ve kültürel dokusuyla sinemaya çok yakışan ender kentlerden biridir. Mardin Film Ofisi olarak Mardin'in dünya çapında tanıtılması için çok özel bir misyon üstlendik" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 16:37:03
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 20:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?