3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Firmaların rakabeti vatandaşa yaradı

Midyat İlçesi'nde faaliyet gösteren otobüs firmaları arasındaki rekabet, vatandaşın daha ucuza seyahat etmesine imkan sağladı. 

Midyat İlçesi'nde şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan Yeni Midyat, Villa Turizm ve Seyitoğlu Turizm adlı firmalar arasındaki rekabet, fiyatlarda yüzde 30'a varan indirimlere kadar vardı. 

Bu durum yolcuların daha ucuza seyahat etmesine yararken, çevre il ve ilçelerden de yolcu gelmesini sağladı. Fiyat indirimine gitmeden kaliteli hizmet verilmesi gerektiğini ifade eden firma yetkilileri, "Kanuni olarak yapmamız gereken yüzde 30 indirimi uyguluyoruz. Önemli olan, kaliteli ve güvenli firmaların fiyat düşürmeden hizmet yapmasıdır. Bu haksız rekabet, firmaların zarar etmesinden başka bir şey değildir" diyerek, yaşanan rekabetten zarar ettiklerini, ancak piyasa koşullarının kendilerini buna zorladığını söyledi. 

Bazı firma yetkilileri, 31 Aralık gününe kadar fiyat indirimlerini sürdüreceklerini ifade etti. Yolcular ise, fiyat indirimlerinden memnun olduklarını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?