5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Flistin'e 110 ton gıda yardımı

İsrail saldırısına uğrayan Filistinliler için Mardin'de sanayici ve İşadamları tarafından kuru gıda toplandı. Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, bir günde topladıkları 110 ton kuru gıda malzemesinin Kızılay ekipleri tarafından paketlenerek hazır duruma getirildiğini ve 6 TIR ile Gazze'ye gönderileceğini söyledi. 

Türkiye genelinde Filistin için düzenlenen destek kampanyasına Mardinli sanayici ve işadamları da katıldı. Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği öncülüğünde Filistin'e ayni ve nakdi yardım kampanyasında toplanan 6 TIR dolusu kuru gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan depoda Kızılay ekipleri tarafından paketleniyor. Filistin'e gönderilmek üzere toplanan ve 200 bin lira maddi değeri olduğu bildirilen 110 ton gıda kuru gıda malzemesinin un, makarna, bulgur, yağ, mercimek, şeker ve helvadan oluştuğu belirtildi. 

Gıda üretimi yapmayan işletmeler ise nakdi yardımda bulundu. Nakdi yardım kapsamında toplanan paralar ile şeker alındığı öğrenildi. Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİD) Başkanı Nasır Duyan, kampanya süresince moral ve motivasyonunu eksik etmeyen Mardin Valisi Hasan Duruer'e teşekkür ederken bu tür yardım kampanyalarının bir gönül işi olduğunu belirtti. MASİD Başkanı Duyan, kampanyaya Organize Sanayi Bölgesi'nde faal olan toplam 57 işletmecinin destek verdiğini ifade etti. 

Duyan, 1 günde yapılan çalışmalar sonucu 110 ton kuru gıda malzemesinin toplanmasının manidar olduğunu belirterek, "Sanayici ve işadamları olarak kuru gıdalarımız bir günde toplandı. Toplanan 110 ton kuru gıda malzemesinin gönderilmesi konusunda ise Valimiz Hasan Duruer'in katkıları olmuştur. Sayın Valimiz Duruer'in Kızılay Genel Merkezi ile yaptığı görüşmeler sonucunda 6 TIR ile nakliye sorumluluğunu Kızılay üstlenmiştir. Toplanan kuru gıda maddeleri Kızılay ekipleri tarafından paketlenmiştir. En yakın zamanda gönderilecektir. Yardım kampanyaları bir gönül işidir. Biz de bu tür insani yardım kampanyasına az da olsa katkımızın olmasını istedik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?