3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Gap İdaresinden 2 milyon dolarlık hata

GAP İdaresi ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki iletişimsizlik, bölge illerine 2 Milyon Euro'ya mal oldu. 

Mardin'de düzenlenen ve bölge illerinin vali ve belediye başkanlarının da katıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kültürel Mirasın Korunması ve Turizm Kalkınma Birliği toplantısında, Mardin Valiliği tarafından Avrupa Birliği'nden destek almak için hazırlanan 2 Milyon Euro değerindeki "GAP İlleri Tarih-Kültür-Turizm Araştırma Merkezi" projesinin, AB Merkezi'ne geç gönderilmesinden dolayı zamanında yetişmediği gerekçesiyle kabul edilmediği bildirildi. 

Önceki gün Mardin İl Özel İdare'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kültürel Mirasın Korunması ve Turizm Kalkınma Birliği üyeleri olan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Siirt illerinin valileri, belediye başkanları ve il genel meclis başkanlarına birliğin bütçesi hakkında bilgi veren Mardin Valisi ve yanı zamanda birlik başkanı olan Mehmet Kılıçlar, kendi imkanlarıyla uzun süreden beri üzerinde çalıştıkları proje sayesinde AB'den alacakları 2 milyon Euro'yu, GAP İdaresi ile AB Merkezi arasındaki iletişimsizlikten dolayı alamadıklarını söyledi. 

Projenin koordinatörlüğünü, daha önce AB'den destek alan Mardin İhtisas Kütüphanesi'nin de koordinatörlüğünü yapan Dicle Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özcoşar'ın yaptığını belirten Vali ve Birlik Başkanı Kılıçlar, "Proje sayesinde bölgedeki kültürel mirasın korunması ve turizmin kalkındırılması için güzel çalışmalara imza atacaktık. Bölgedeki tarih, kültür ve doğa varlıklarının uzun vadeli strateji eylem planı çerçevesinde özenle korunup geliştirilmesi ve bu varlıkların ulusal ve uluslar arası turizme açılarak bölgenin kültürel miras koruma ve turizm açısından bir çekim alanına dönüştürülmesi ve bu yolla bölgede sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması amacıyla kurduğumuz birliğimizin hedefine ulaşabilmesi için bizim için önemli olan bir proje idi. GAP İdaresi ve AB Merkezi arasındaki iletişimsizlik yüzünden kabul edilmedi. Projenin, Kasım ayının 20'sinden önce AB Merkezi'nin elinde olması gerekmekte idi. GAP İdaresi bize projeyi ayın 10'unda gönderdiğini söylüyor, ama bizzat görüştüğüm AB Merkezi'ndekiler ise projenin ellerine ayın 21'inde geçtiğini ifade ediyor" dedi. 

Toplantı sonunda birlik üyelerine, hazırladığı GAP İlleri Tarih, Kültür, Turizm Araştırma Merkezi (GAP-TAM) projesini sunan Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özcoşar, projenin amacını, "birliğin hedeflediği kalkınmayı sağlamak için kaynak bulmak" olarak açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?