3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Gazilere resmi ilgi

Mardin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Vali Mehmet Kılıçlar, 70. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Gaziler ve Muharipler Derneği'ni ziyaret etti. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki yeni dernek binasında vali, komutan ve belediye başkanını hep birlikte karşılayan gaziler, kendilerini bu anlamlı günde unutmadıkları için ziyaretçilere teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk tarihi açısından altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu bildiren Vali Mehmet Kılıçlar, "Şahadet mertebesine erişmek için cepheye koşan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Kıbrıs ve Kore savaşlarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Biz de bu anlamlı günde gazilerimizi ziyaret edip, onlara her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek istedik" dedi. Vali Kılıçlar, gazilere valiliğin tüm kültür ve sosyal etkinliklerinde öncelik verildiğini kaydetti. 

Validen, gaziler, şehitlik ve malul gazilerin haklarının birleştirilmesini isteyen gazilerden Beşir Adın, gazilere verilen sosyal haklarla şehitlik kanununun tek çatı altında toplanarak mirasçılarına sağlanan hakların eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Adın, vazife malulü gazilerin kanunlarının ayrı bir kanunda birleştirilerek haklarının ve tazminatlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.
Ziyaret anısına Gaziler ve Muharipler Derneği'ne üye gaziler tarafından Vali Mehmet Kılıçlar, Tugay Komutanı Fahri Kır ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu'ya birer plaket verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 16:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?