5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gazze konvoyu yola çıktı

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayici ve işadamlarının yardımlarıyla toplanan 120 ton gıda, Kızılay'a ait TIR'larla Gazze'ye dualarla gönderildi. Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan yardımların bir gün içinde toplandığını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan işadamı ve sanayicilerin katkılarıyla toplanan 120 ton gıda, düzenlenen tören ile Gazze'ye dualar eşliğinde gönderildi. Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Mardin Valisi Hasan Duruer'in önerileri doğrultusunda harekete geçtiklerini ve bir gün içinde 120 ton gıdayı bir araya getirdiklerini söyledi. Duyan, "Sanayici ve işadamları yardımda adeta birbirleriyle yarıştı. Bir gün içinde 120 ton gıdayı topladık.

Sanayici ve İşadamı arkadaşlarımızın gösterdiği duyarlılık takdire şayandır. Hepsine teşekkür ederim" dedi.

Vali Hasan Duruer ise Mardinli işadamı ve sanayicilerin kendine yakışanı yaptığını söyledi. Gazze'de çekilen acı ve sıkıntıları televizyondan izlediklerini ifade eden Vali Duruer, "Mardin kendine yakışan hareketle Gazze'deki kardeşlerine 120 ton gıda gönderiyor. O insanlarla birlikte olduğumuzu, Gazze'deki kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu göstermek istedik. Mardinlilere, hayırsever işadamı ve sanayicilere teşekkür ediyorum. Gazzelilerin çekmiş oldukları acıları, sıkıntıları paylaşıyoruz. Onların ne kadar büyük ızdırap çektiklerini televizyonlardan izliyoruz. Temennimiz bu ızdırapların bir an evvel sona ermesidir. Bir nebze olsun kendilerine yardım edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İl Müftü Vekili Masum Taşcı ve törene katılanlar 120 ton gıda yüklenen Kızılay TIR'ları önünde dua etti. Müftü Vekili Taşçı, Gazzelilerin huzura ve normal hayatlarına kavuşması için dua etti. Yapılan duanın ardından TIR'lar yola çıktı.
Törene Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayici ve işadamları ile çok sayıda hayırsever katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?