7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Geleceğine sahip çık kampanyası

Mardin'in en eski okullarından biri olan Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, derslerini daha iyi anlayabilmek adına ihtiyaç duyulan görsel ve çağdaş araçları alabilmek için kampanya başlattı.


Mardin'de birçok bürokrat, milletvekili ve belediye başkanlarını mezun veren Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri değişen müfredatla birlikte okullarındaki malzeme eksikliğinden dolayı dersleri tam olarak işleyemiyor. Öğrenciler, başlattıkları "Geleceğine Sahip Çık" kampanyasına destek verme çağrısında bulundu.


Okul Aile Birliği Başkanı ve Çabuk Mahallesi Muhtarı Ferhan Çalhan, öğrencilerin maddi durumlarının düşük olduğunu belirterek "Öğrencilerimizin daha iyi yetişebilmesi için 15 sınıfımıza televizyon ve DVD oynatıcısı ihtiyacımız var. Okulumuzun şu an tek ihtiyacı bu. Buradan sadece hayırseverlere değil maddi durumu iyi olan mezunlarımıza da sesleniyorum. En azından bir televizyon ve DVD oynatıcı alarak okula destek olabilirsiniz. Bir televizyon 40 öğrenciye eğitim verecektir" dedi.


Mardin'de birçok okulun hayırsever işadamları tarafından yapıldığına dikkat çeken Çalhan, şöyle konuştu: "Okulu yapmakla iş bitmiyor. Okullarda kullanılacak araç gerece de ihtiyaç var. Yeni eğitim sisteminde bütün dersler, görsel ve çağdaş araçların yardımıyla işleniyor. Ama bizim okulumuzdaki hiçbir sınıfımızda bu imkanımız yok."


Öğrenci velilerinden Cesur Acabey ise gelişmişlik seviyesinin yetişmiş ve eğitimli insan düzeyi ile ölçüldüğünü söyledi. Söz sahibi olmanın, başarılı olmanın yolunun eğitimli insan gücüne dayandığını anlatan Acabey, şöyle konuştu: "Bu nedenle çocuklarımızı çok iyi eğitmek gibi bir sorumluluğumuz var. Eğitim verirken de çağın gerekli araç ve gereçleriyle çocuklarımızı tanıştırmamız lazım. Bunların başında da bilgisayar ve görsel araçlar geliyor. Bu eksikliğimize hayırseverlerin de destek vermesini istiyoruz."


Okul Aile Birliği Başkanı Ferhan Çalhan, kampanyalarına destek vermek isteyen hayırseverlerin Atatürk İlköğretim Okulu yönetimiyle irtibata geçmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 16:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?