5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gelenksel uçurtma şenliği

Mardin'in Midyat ilçesinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından geleneksel uçurtma şenliği düzenlendi. 

Bu yıl 6.'sı düzenlenen şenlik, havanın rüzgarlı olmaması nedeniyle buruk başladı. Akşam üstü havanın serinlemesiyle start verilen yarışma, havanın kararmasına kadar devam etti. 

Mor Abrohom Manastırı'nın yanındaki tepede yapılan piknik ve uçurtma şenliğine Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Hakimi Şimşek Küyük, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Üyesi Eczacı Ünal Günel, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Midyat Öğrenim Birimi Sorumlusu Kadir Kurt katıldı. Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı şenlikte bir yandan piknik yapılırken, diğer yandan çocuklar uçurtma uçurdu. 

'Semaya yükselen her uçurtma, gökyüzünü renklendirsin' sloganıyla düzenledikleri şenlikle aile bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kadir Kurt, "Amacımız, insanları biraz stresten uzaklaştırmak, çocuklarıyla birlikte mutlu bir gün geçirmelerini sağlamaktı. Baharın ve güneşin içimizi ısıtmaya başladığı bu güzel günlerde uçsuz bucaksız çimlerde gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla boyamayı, yaşamın karmaşasından biraz olsun uzaklaşarak doğanın farklı kokularıyla baş başa kalmayı istedik" dedi. 

Günün sonunda jüri tarafından, 'en güzel uçurtma uçuran, en büyük uçurtma, en güzel uçurtma, en yükseğe çıkan uçurtma, yardım almadan tek başına uçurtma uçuran' yarışmacılara ve şenliğe katılan en kalabalık ailelere çeşitli ödüller verildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?