7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Genç kız Erdoğan'dan yadım istedi

Mardin'de ayak ve ellerinden özürlü olduğu için 'Özürlü raporu' almak amacıyla beş aydan beri mücadele veren üniversite öğrencisi Azize Akan, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yardım talebinde bulundu.

Doğuştan ayak ve ellerinden özürlü olan Mardin Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Azize Akan, herkesin kız çocuklarını okula göndermekten kaçındığı bir dönemde Mardin'de ailesini ikna ederek ilköğretim ve lise öğrenimini bitirdiğini söyledi. Babasının hasta olmasından dolayı hem ailesine yardımcı olmak, hem de kendi okul masraflarını karşılamak zorunda kaldığını anlatan Akan, "Maddi durumumuz ortada, 12 kardeşim daha var. Bunlardan ikisi de özürlü. Benim de her iki ayağım ve ellerim özürlü durumda. Yürüyemediğim gibi tekerlekli sandalyeyi kullanabilecek ellerim de yok. Aileme yük olmamak için kendi azmimle ilköğretim ve liseyi bitirdikten sonra şimdi de üniversiteyi okuyorum. Bölgemizde kimse kızını okula göndermiyor ama ben bu halimle okula gidiyorum. Ailem beni kız olduğum için okula göndermek istemese de ben onları ikna ederek okuluma devam ettim. Lisede staj yapmadan önce özürlü olduğum için bana üç ayda bir maaş ödeniyordu. 7 aylık staj döneminde bizim sağlık güvencemizi yaptıklarından dolayı maaşım da kesildi" dedi.

Liseyi bitirdikten sonra, inşaat işçisi olan babasının geçirdiği hastalıktan dolayı çalışamaz hale geldiğini belirten Akan, devletten hak ettiği maaşı almak için tekrar başvurduğunda ise kendisinden 'Özürlü raporu' istendiğini ancak beş aydan beri verdiği mücadeleye rağmen bir türlü hak ettiği özürlü raporunu alamadığını söyledi. İki ayak ve iki elini tamamen kullanamadığı halde Mardin Devlet Hastanesi'nden yüzde 50'nin altında rapor verildiğini ve bu yüzden de kendisine maaş bağlanamadığını ifade eden Akan, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve pazar günü Mardin'e gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan hak ettiği özürlü raporunu almak için kendisine yardım etmelerini istedi. Akan, özürlülerin topluma kazandırılması ve onlara sağladığı imkanlardan dolayı da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ayrıca teşekkür etti.

Hastaneden yüzde 50'nin altında sağlık raporu almaları üzerine Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk'u ziyaret eden anne Zahide Akan ise çok başarılı ve azimli olan kızının çok sevdiği okuluna devam ettirebilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 12:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?