7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Genç kızın okuma azmine destek

Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, rutin okul denetimlerini sürdürdüğü sırada yolunu kesen ve kendisinden yardım isteyen genç kıza destek verdi.

Mesaisinin büyük bir bölümünü eğitim ve sağlık konularına ayıran Kaymakam Fecri Fikret Çelik, sürdürdüğü rutin okul denetimlerinden birini gerçekleştirdiği sırada yanına yaklaşan ve kendisinden eğitimini sürdürmesi konusunda yardımcı olması yönünde talepte bulunan Çiğdem Kino isimli genç kıza destek verdi. İlköğretim okulunu iki yıl önce bitirip liseye devam edeceği sırada ailesi tarafından okuldan alındığı belirtilen ve eğitimini açık lisede sürdürdüğü öğrenilen Çiğdem Kino, Kaymakam Çelik'e, "Okumak istiyorum. Ailemin maddi imkanları sınırlı. Ben de eğitimimi açık öğretim lisesinde dışarıdan sürdürüyorum. Ancak bu konuda da sıkıntı yaşıyorum. Kayıt yenileme harcı konusunda bana destek olmanızı istiyorum" diyerek destek istedi.

Çiğdem Kino isimli genç kızın talebi, Kaymakam Çelik'i duygulandırdı. Genç kızın okuma isteğine gereken bütün desteğin sağlanacağını belirten Kaymakam Çelik, "Özellikle bölgemizde çok sık görünen kız çocuklarının okutulmama sıkıntısı ile çok karşılaşıyoruz. Okuyan bir toplum olmak için devletimiz bütün imkanları vatandaşlarına seferber ediyor. Bu konuda ebeveynleri de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. 'Benim maddi imkanım yok, ben okuyamıyorum, ya da okutamıyorum' şeklindeki bahaneleri de kabul etmiyoruz. Çiğdem kızımız gibi, kız olsun erkek olsun bütün gençlerimizi eğitime kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bu konuda herkesi de aynı sorumluluk hassasiyetiyle davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Açık Öğretim Lisesi ikinci sınıfına kayıt yenilemek için para bulamadığı ve neredeyse kaydını sileceği bir sırada Kaymakam Çelik'le karşılaşan ve bu vesileyle eğitimi için gerekli maddi desteği de bulan Çiğdem Kino, Kaymakam Fecri Fikret Çelik'e yardımlarından dolayı teşekkür ederek, herkesin özellikle de kızların ne pahasına olursa olsun eğitimlerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 15:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?