4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Genç kızların gözde mesleği

Mardin’de Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kuaförlük kursuna genç kızlar büyük ilgi gösterdi.

Merkez ÇATOM sorumlusu Seylan Mungan, kadınları meslek sahibi yapmak amacıyla çeşitli dallarda kurslar açtıklarını belirterek, son olarak açtıkları kuaförlük kursuna büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Şubat ayında açılan kuaförlük kursuna 20 genç kızın katıldığını söyleyen Mungan, "Haftada 25 saat olan kurslara ilginin bu kadar büyük olacağını tahmin etmiyorduk. Kursiyerlerimiz çok istekli bir şekilde kursa devam etmektedirler. Mardin’in en iyi kuaförlerinden Ahmet Aykaç’ın verdiği kuaförlük kursu Haziran ayında sona erecektir" dedi.

Mardin’de ’Küçük Ahmet’ olarak anılan Ahmet Aykaç ise, kursiyerlerin kısa sürede mesleği kavramaya başladıklarını belirterek, "İlk günlerde birçok kursiyerimiz makas, tarak tutmasını beceremiyordu. Şimdi kuaförlüğü kavramaya başladılar. Haziran’da her birinin usta birer kuaför olarak belgelerini alacaklarına inanıyorum. Çok azimli arkadaşlarımız var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:10:13
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 11:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yildiz ay IP: 84.60.53.xxx Tarih : 23.09.2006 22:21:03
merhaba benim bir sorum olacakti. bu kursa katildiktan sonra diplomayi veriyormusunuz.yoksa bir kac yil okula gitmemiz gerekiyormu.cevap yazarsaniz sevinirim. tesekürler