5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gençliğin 19 Mayıs coşkusu

Mardin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Coşkulu geçen kutlamalar sırasında Sakatlar Derneği Mardin Şubesi üyelerinin açtıkları büyük Türk bayrağı ilgiyle izlendi.

Mardin'deki 19 Mayıs kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 21 Kasım Stadyumu'nda düzenlenen kutlamalara, Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Emniyet Müdürü Serdar Meriç ve Garnizon Komutan Yardımcısı Mehmet Göktap katıldı. Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, "19 Mayıs 1919 tarihi 1. Dünya Savaşı sonunda aziz milletimizi dünya sahnesinden silmek isteyen dünyanın en güçlü emperyalist devletlerine karşı 'Ya istiklal Ya Ölüm' parolasıyla yola çıkan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk her türlü yokluk, imkansızlık ve kıtlık içindeki bu yüce milletin sadece manevi gücüne, milli direnme azmine güvenip milletle bütünleşerek direnişe geçtiği ve zaferle neticelendirdiği başlangıç günüdür" dedi.

Konuşmaların ardından bayrak ve flama grubu ile öğrencilerin resmi geçidi ayakta alkışlandı. Gençlerin düzenlediği Uzakdoğu spor gösterileri ve ortaöğretim öğrencilerinin 19 Mayıs hareketleri izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrenciler final gösterilerini yaparken Sakatlar Derneği Mardin Şubesi'nin üyeleri tarafından açılan dev Türk bayrağı seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.

Törenler kapsamında 3 bin metre erkeklerde ve bin 500 metre kızlarda dereceye giren koşuculara protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Kutlamalara kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:58:47
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 13:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?