5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gerekirse çocukları ailelerinden alırız

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNE UTİMATOM

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, polise taş atan çocukların anne ve babalarını uyararak, gerekirse çocukları devlet korumasına alıp velayet haklarını onlardan alabilecekleri uyarısında bulundu.

Bakan Çubukçu, özellikle son günlerde tırmanan sokak çatışmalarında polise taş atan çocukların anne ve babalarına seslendi. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, çocuklarını koruyamayan anne ve babaların velayet haklarının ellerinden alınması ve çocukların devlet korumasına alınması konusunda artık bir kanunun olduğuna dikkat çekti. Bu koruma kanununun 2005 yılında çıktığını hatırlatan Bakan Nimet Çubukçu, çocukların ailelerinin malı olmadığını ve tasarrufları altında olduklarının denmemesi gerektiğine işaret etti.

4 Mayıs 2009 tarihinde 44 kişinin katledildiği Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünü ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, geride kalan 62 yetim çocuğun eğitim göreceği 24 derslikli Bilge Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Sade bir törenle açılışı yapılan okulda, eğitim ve öğretim görecek yetim çocuklarla ders başında kısa süre sohbet eden Bakan Çubukçu'nun, "Ne olmak istiyorsunuz?" sorusuna çocukların birçoğununun savcı ve hakim olmak istediklerini söylemeleri dikkatini çekti.

Okul açılışının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularına yanıtlar veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu şunları söyledi: "Çocukların kent merkezlerinde polise taş atmasını kimse tasvip etmez. Bir an önce çocukların bu tür eylemlerden vazgeçmeleri gerekir. Ülkenin selameti açısından bir an önce herkesin bu tür eylemlerden vazgeçmeleri gerekir. Her şeyden önce çocukları korumak anne ve babaların görevidir. Çocuklarını koruyamayan anne ve babaların velayet haklarının ellerinden alınması ve

çocukların devlet korumasına alınması konusunda artık bir kanunumuz var. Koruma kanunu 2005 yılında çıkmıştı. Yani artık aileler çocuklar malım mülküm diyerek, tasarrufum altında dememelidir. Onların eğitim haklarını ellerinden alıp onları suçta kullanmak gibi. Çocuklar, aileleri tarafından en çok güven duymaları gereken yerde suça teşvik ediliyorlar. Dolayısı ile bu ailelerin bu tutumdan vazgeçmeleri gerekir. Bilge köyündeki çocukların savcı ve hakim olmak istemeleri çok manidar. Çocuklar hakim ve

savcılar suçluları hapse koyar, iyi olanları korur diyorlar. Aslında çocukların yaşadıkları travmanın en güzel cevabı bu. Hukuk düzenini savunan çocukların bir daha böyle katliamlar yaşamamasını diliyorum" dedi.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mardin merkezde hayırsever iş adamı Mahmut Tatlıdede'nin eşi Gülser Tatlıdede'nin adına yaptırdığı 24 derslikli ilköğretim okulunun açılışını törenle yaptı. Mardin Yenişehir semtinde 3 yıldır yapımı süren Gülser Tatlıdede ilköğretim okulunun inşaatı tamamlandı. Teknolojik malzemelerle günün koşullarına göre dizayn edilen 24 derslikli ilköğretim okulu için yapılan törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, çocuklarının eğitimine önem vermeyen

toplumların geleceğinin karanlık olduğuna vurgu yaptı. Daha sonra Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezen Bakan Çubukçu'nun geceyi burada geçireceği ve Avrupa Forumu resepsiyonuna katılacağı belirtildi.

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNE UTİMATOM
BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNE UTİMATOM
BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNE UTİMATOM
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:06:52
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 10:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?