5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Geride öksüz ve yetimler kaldı

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen saldırı 35 çocuğu öksüz, 35 çocuğu da yetim bıraktı.

Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Hamidi, Mardin Valiliğinin talimatıyla köydeki çocuklara destek sunmak amacıyla çalışma başlattıklarını ve özel bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Olayın ardından korunmaya muhtaç çocukların tespiti için faaliyette bulunduklarını ifade eden Hamidi, şöyle dedi:

"Olaydan etkilenen çocuklara sosyal ve psikolojik destek vermek amacıyla çalışma başlattık. Saldırı nedeniyle 35 çocuğun hem annesi hem de babası ölmüş. Annesi ölen 20, babası ölen 15 çocuk tespit ettik. Bu şu ana kadar tespit ettiğimiz sayıdır."

Hamidi, yetim ve öksüz kalan çocuklar içerisinde süt emen bebeğin de bulunduğuna işaret ederek, "Devlet olarak onlara sahip çıkacağız. Akrabaları izin verirse bu çocukları koruma altına alacağız. Eğer verilmezse çocuklar için ailelere para yardımı yapacağız" dedi.

Fevzi Hamidi, köyde çalışma yürüten ekibin içerisinde ayrıca Kürtçe bilen bir psikologun da bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan Türk Kızılayı saldırıdan etkilenen vatandaşlara psikososyal destek sağlamak amacıyla 8 uzman personel gönderdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, ayrıca Mardin Valiliği ile koordineli olarak, Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinden bölgeye 7 uzman personel eşliğinde 2 öncü araç, 5 çadır ve 1 hazır mutfak gönderdiği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 23:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gercekci IP: 91.97.139.xxx Tarih : 7.05.2009 00:41:25

tüm ölenler icin cenabi haktan rahmet yaralilar icin sefaat ve geride kalanlara sabir dilerim. bence bu olay organize eden kisinin icinde dünyanin tüm müsrikler toplanmis ve kendisinden hic cenabi hakkindan ne korkusu nede merhameti kalmis. allahtan tekdilegim o vahsi ve canininde ölümu dahi toprak kabulanmaz.bu olayi nefretle kiniyorum.saygilarimla