5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gıda Güvenliği toplantısı

Mardin'de Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısı Belediye Meclisi Salonu'nda yapıldı. Vali Hasan Duruer, hijyen ve gramaj konusunda sağlıksız şartlarda hizmet veren işletmelerin hiçbir taviz verilmeden kapatılacağını ve bunda kararlı olduklarını söyledi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise İl Tarım Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü ilgili oda başkanları ve meslek örgütleriyle birlikte, sözü edilen işletmelerin yetkilileri ile görüşülüp ortak çalışma yapılırsa sorunların çözüme kavuşacağını ifade etti.

Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısına; Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Av. Mehmet Beşir Ayanoğlu, Tarım Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fırıncılar Odası ve Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Toplantıda, ilk olarak İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Hüseyin Kahraman, gıda güvenliği ve işyeri açma, çalışma yönetmeliği ile ilgili bir slayt sunumu yaptı. Kahraman, 2009 yılı içerisinde 50 işletmeye kötü şartlarda çalışmaktan cezai işlem uygulandığını söyleyerek, Mardin'de sayısı 25 ile 30'u bulan fırın ve pastahanenin kötü koşullarda üretim yaptığını söyledi.

Kahraman, "Bu işletmelerin daha iyi şartlarda ve sağlıklı koşullarda hizmet verebilmeleri için başta Tarım İl Müdürlüğümüz ve Mardin Belediyesi'nin ortaklaşa hareket edip denetimleri sıkılaştırmasıyla gerekli önlemler alınabilir" dedi.
Daha sonra söz alan Vali Duruer, hijyen ve gramaj konusunda sağlıksız şartlarda hizmet veren işletmelerin hiçbir taviz verilmeden kapatılacağını ve bunda kararlı olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ise; Tarım İl Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve ilgili oda başkanları, meslek örgütleriyle birlikte, sözü edilen işletmelerin yetkilileri ile görüşülüp ortak çalışma yapılırsa sorunların çözüme kavuşacağını söyledi. Ayanoğlu, denetimlerde meslek odaları da belediyenin yanında olduğunda bu işin üstesinden gelinebileceğine inandığını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?