7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Gıda toptancıları birleşiyor

MARDİN GIDA TOPTANCILARI TOPLANDI

Mardin Gıda Toptancıları Kooperatifi'nin gerçekleştirilen ilk toplantısı görkemli geçti.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde gıda toptancıları için yapılan sitenin projesinin de tanıtıldığı geniş katılımlı toplantıya AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin, Mardin Belediye Başkanı Av. M. Beşir Ayanoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, Mardin Ticaret Odası Başkanı M.Ali Tutaşı, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasrettin Duyan ile birlikte komşu illerden de olmak üzere birçok dernek ve kooperatif yöneticileri, üyeleri ve esnaf katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin Gıda Toptancıları Derneği (MARGID) ve Gıda Toptancıları Kooperatifi Başkanı Nurettin Kasap, toptancıları aynı çatı altında toplamak için Organize Sanayi Bölgesi'nde dev bir idare binasının yanı sıra 57 adet işyerinin yapılacağını ve her işyerinin 888 metrekareden oluşacağını söyledi. Kasap daha sonra dernek hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, bölgenin 4 ilindeki sorumluluk alanları içerisinde bulunan özel sektör ile kamu arasındaki işleyişte köprü görevi gördüklerini belirterek, "DİKA olarak 7 gün 24 saat bölge müteşebbislerinin emrinde çalışıyoruz. Uzmanlarımız gece-gündüz demeden sorumluluk alanlarımızı tarıyor. Bölge insanını her alanda daha iyi yaşamsal kriterlere kavuşturabilmenin mücadelesini veriyoruz. Bölgemizdeki değerleri nasıl daha iyi bir konuma getiririzi irdeliyoruz.

Uzmanlarımızın elde ettiği verileri yaptığımız toplantılarda seçilmiş, atanmış ve sivil toplum kuruluşlarımızla (STK) paylaşıyoruz. Toplantılarımız tamamen demokratik ortamda gerçekleşiyor. BDP'lisi de, CHP'lisi de, AK Partilisi de öngörülerini özgür şekilde bizimle paylaşabiliyor. Hekese eşit şekilde yakın ya da uzağız. Onun için diyorum ki, eşiyle de işiyle de sorunu olan herkesi dinlemek için vatandaşlarımızı ajansımıza bekliyoruz" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise, MARGID'in hayırlı bir başlangıç ile güzel bir dayanışma toplantısı gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu dayanışma toplantısı ve oluşturduğu bu güzel tablo, aynı zamanda Mardin'in sosyal diyalogda kat ettiği mesafeyi de gösteriyor. Belki de ülkemiz için hayati önem arz eden sosyal diyalogun başlangıç noktaları da bu gibi ortamlardır. Çünkü milletin temsilcileriyle devletin temsilcileri aynı istikamette birlikte yürümesi, meselelerini birlikte tartışmaları, çözüm yollarını birlikte üretmeleri, sosyal diyalogun da önşartıdır.

Demokrasinin en önemli boyutu diyalogdur, istişaredir. Farklı fikirlere açık olmaktır. Konuşarak, müzakere ederek meselelere çözüm yolları aramaktır. Çok şükür ki; ülkemiz artık o eski Türkiye de değildir. Demokratik kültürünü her geçen gün geliştiren, olgunlaştıran bir ülke konumuna hızlı adımlar atmaktadır. Halkı yönetime katma mekanizmalarının yolu açılmış, yönetim katılımcı bir hüviyete bürünerek kapılarını halka sonuna kadar açmıştır. Bu medeni anlayışın yönetime yansıması hem demokratik istikrar hem de toplum ile devletin birbirine karşılıklı güvenini sağlıyor. Ülkemizde birikmiş sorunların çözülmesi için yürütülmesi gereken yol da katılım, uzlaşma ve mutabakat yoludur.

Bugünlerde mutabakat arayışları, diyalog kapılarını ardına kadar açık tutmak adeta bir zaafiyetmiş gibi yorumlanıyor. Oysa mutabakat arayışı diyaloga açık olmak bir zafiyet değil, aksine büyük bir erdemliktir. Şimdi tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Ülkemizde yeniden istikrar ve güven ortamı yeniden oluşuyor, oluşturulmaya da devam ediliyor. Milletin iradesiyle ortaya çıkan tabloyu bizler bugüne kadar ülkemize büyük kazanımlar elde etmek için değerlendirdik. Önümüzdeki engelleri birlikte ortadan kaldıracaksak, çağdaş bir ortam oluşturacaksak, ülkede yaşayan halkların arasında demokratik bir anlayışı hakim kılacaksak eğer, bu, mutlaka ama mutlaka STK'ların ve derneklerin ve aynı zamanda tüm halkımızın yol göstericiliğinde olacaktır" ifadelerini kullandı.

MARDİN GIDA TOPTANCILARI TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:44:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 15:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?