7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Göçük kurbanları ağıtlarla uğurlandı

MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI

Mardin'in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde göçük altında kalarak hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi gözyaşları altında toprağa verildi.

Barıştepe köyünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda toprak altından çıkarılan cesetler otopsi için Midyat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Burada yapılan otopsiden sonra cenazeler gece saat 11.30 sularında yakınları tarafından alınarak Barıştepe köyüne getirildi. Cenaze törenine katılmak üzere çevre köylerden çok sayıda vatandaş Barıştepe köyüne geldi. Kılınan cenaze namazından sonra tabutlar omza alınarak köy mezarlığına getirildi.

Yakınlarını toprağa vermek zorunda kalan Barıştepe köylüleri tabutları görünce gözyaşlarına hakim olamadılar. Kadınların ağıtları adeta mezarlıkta yankılandı. Kimi oğlunu kimi iki gelinini kimi de Barıştepe köyüne gelin olarak verdiği kızını mezarı başında ağıtlar yaktı.

11 yaşındaki oğlu Masum Çankaya'yı kaybeden baba Şükrü Çankaya oğlunun mezarı başında sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta zorlanan Çankaya, oğlunun anneannesi ile birlikte kırmızı toprak almak için çukura gittiğini belirterek burada yapılan kazı esnasında göçük meydana geldiğini söyledi. Baba Çankaya, "Bir yandan oğlumu kaybettim üzülüyorum bir yandan da annem yaralı olarak kurtulmasına seviniyorum. 5 çocuğum vardı. Şimdi 4 tane kaldı. Tandır toprağı oğluma mezar oldu" dedi

Yaşanan göçükte müteahhidin ihmali olduğunu iddia eden ve olayda iki gelinini kaybeden Abdurrahman Güneş ise, yapılan kazıda herhangi bir uyarıcı levha ve işaret bulunmadığını belirterek müteahhidi suçladı. Güneş, "Olayda iki gelinimi kaybettim. Bunların hesabını kim verecek. Bir sürü torunum annesiz kaldı" diye konuştu

Yolağzı köyünden Barıştepe köyüne kızlarını gelin olarak veren 60 yaşındaki İbrahim Sincar ve eşi Rahime Sincar olayın şokunu yaşadıklarını söylediler. Anneleri hayatını kaybeden 11 tane çocuğun bulunduğunu anlatan İbrahim Sincar, "Kızımı 7 yıl önce Barıştepe köyüne gelin olarak verdim. Eşi işsiz inşaatlarda gündelik olarak çalışıyor. Kızım da çocuklarına tandır ekmeği yapmak için tandır yapacaktı" Şeklinde konuştu.

Fosseptik (kanalizasyon) çukuru kazısında meydana gelen göçüğün, kadınların tandır için kırmızı toprak almak istemesinden kaynaklandığı anlaşıldı.

MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
MARDİN'DEKİ GÖÇÜK FACİASI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 09:30:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 01:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?