5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gökçe'de başkan koltuğuna oturdu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin en kalabalık nüfuslu beldesi olan Gökçe'de 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen Haluk Çelik koltuğuna oturdu.

Kızıltepe eski belediye başkanlarından merhum Hamit Çelik'in oğlu olan Haluk Çelik, görevine başladığı gün makamına oturmadan önce babasının mezarını ziyaret ederek dua okudu. Kızıltepe'de başarılı hizmetlerde bulunmuş, herkesin sevgisini kazanmış Kızıltepe eski Belediye Başkanı merhum Hamit Çelik'in, babasının doğum yeri olan Gökçe'ye belediye başkanı seçilen oğlu Haluk Çelik, Gökçe'nin geri kalmışlığını hizmetsizliğini ortadan kaldırmak için aday olduğunu söyledi.

Babası Hamit Çelik'in mezarını ziyaret
ettikten sonra geldiği belediye binasının önünde belde halkı tarafından kurban kesilerek karşılanan Başkan Haluk Çelik sevgi gösterileri arasında makamına oturdu. Kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunanlarla kısa süre sohbet ettikten sonra vakit kaybetmeden ekibi ve basın mensuplarıyla birlikte belde sokaklarında gezmeye başlayan Gökçe Belediye Başkanı Haluk Çelik, devraldığı belediyenin mevcut halinin fotoğraflarını çektirdi.
Beldenin mevcut halini arşivlemek ve ileride yapılacak hizmetleri resmen
belgelemek amacıyla böyle bir yol izlediğini belirten Başkan Çelik, "Merhum babamın vasiyeti üzerine beldemize başkan seçilmek istedim. Bir tek amacım var; Gökçe'yi hizmete kavuşturmaktır. Bir Gökçeli olarak iddia ediyorum; hizmetsizlik konusunda Türkiye'de ikinci bir Gökçe daha yoktur. 15 yıldır belde olan Gökçe çoğu köyden çok daha acı bir durumdadır. Bu beldede 8 bine aşkın insan yaşıyor. Kızıltepe'nin en kalabalık beldesidir Gökçe. İşimiz zor, yolumuz uzun. Beldede daha önce yeteri kadar hizmet yapılmadığı için bizim yapacağımız hizmetler kısa sürede kendini gösterecektir. Bu hizmetleri getirebilmek için gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında kardeş belediyeler bulmaya çalışacağız. Bu teklifleri şimdiden bekliyoruz. Hizmetin adresi olan AK Partili belediyelerden ise bu konuda özellikle destek bekliyorum" şeklinde konuştu.
Gökçe'de yapılacak hizmetler için elbirliği ile çalışacaklarını belirten Haluk Gökçe, özellikle yoğun olan çocuk ve gençlerin sağlıklı ortamlarda büyüyebilmeleri için gecesini gündüzüne katacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 12:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sofi IP: 78.165.82.xxx Tarih : 5.04.2009 18:13:51

yolun ve bahtın açık olsun. İlk defa doğru dürüst cümleler kura bilen bir GÖKÇE belediye başkanıyla karşılaşıyorum. Daha önce seçilen okuma yazması olmayan başkanların haluk beyin karşısında nasıl dururlar onu da tartışmak lazım