7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Gölbaşı konağına kavuştu

SAVUR'DA GÖLBAŞI KÖYÜ KÖY KONAĞINA KAVUŞTU

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde İller Bankası'nın finansmanıyla yaptırılan köy konağı törenle hizmete açıldı.

İller Bankası'nın köy kalkınma payından sağlanan ödenekle inşa edilen köy konağı 145 metrekare kapalı alana sahip. Konağın içerisinde muhtarlık bürosu, misafirhane, çay ocağı, köy odası ve iki tuvalet bulunuyor. Bölgenin tarihi dokusuna sadık bir mimari ile inşa edilen köy konağı köyde gerçekleştirilecek her türlü ortak faaliyet için bir platform olacak. Açılışta söz alan Mardin Bayındırlık Müdürü Halil İbrahim Metin, Mardin'de köy kalkınma kapsamında 25 köyde köy konağı yapımının planladığını söyledi.

Savur Kaymakamı Vehbi Bakır ise, güzel bir sosyal mekanının Gölbaşı'na kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu binanın değerlendirilmesinin inşa edilmesinden daha önemli olduğunu söyledi. Eğitime, sosyal hayata ve kişisel gelişime yönelik olarak konağın etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini dile getiren Bakır, konağın belli günlerde kadınlara yönelik olarak da kullanılmasını tavsiye etti. Törende Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin, Savur Kaymakamı Vehbi Bakır,

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ekrem Doğan, İl Bayındırlık Müdürü Halil İbrahim Metin, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, Gölbaşı Köyü Muhtarı Zeki Demir ile protokole eşlik eden konuklar ve köy halkı hazır bulundu. Köy konağının açılışının ardından yenilen yemekle birlikte sohbet ve temennilerle program sona erdi.

SAVUR'DA GÖLBAŞI KÖYÜ KÖY KONAĞINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 12:49:03
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 16:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit IP: 85.104.233.xxx Tarih : 30.09.2010 00:56:04

Devletin iyi niyetinden şüphe duymadığımız,köylerin kalkınmasına yönelik çalışmalarından biride,'köy konağı'yapımıdır..Ancak;Mardin iline bağlı ilçe köylerinde, onca yapılan köy konağı amaçlı binalarından kaçta-kaçında ,gelen misafirleri 'konaklama-ağırlama 'amaçlı kullanılmaktadır?kızıltepe ilçesine bağlı çatalca köyünün dışında,hiçbirinde 'misafir konaklama' amaçla kullandıklarını görmedim.Devletin parasiyla kendine yapmiş bir ev, yerleşmiş ailesi ile birlikte.Devletin yetkili kişileri;denetmenler;işin başından-bitimine kadar geçen sürede,neyin nasıl yapıldığını hiçmi bilemediler?Bende muhtarım:üçüncü dönemdır muhtarlık yapiyorum.'köy konağı'muracaat hakkım var.ancak;gerek duymuyorum.çünkü;muhtarlık yaptığım sürece,gelen misafirleri ağırlama,konaklama imkanlarını ben kendi evimde,kendi imkanlarımla sağliyabilirim.Durum böyle olunca bu 'köy konakları'Devletin bız muhtarlara bir hediyesımıdır?yoksa;SOSYAL GÜVENCESİ olmayan,bız muhtarların gönlünü almak içinmi devlet bu imkanı sağliyor?...