5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gönül Köprüsü İzmir'e uzandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Mardin'den 120 öğrenci gezi amacı ile İzmir'e gönderildi.

81 ilden, farklı kültürden, farklı geleneklerden öğrencilerin kaynaşmasını sağlayan proje kapsamında bu yıl ilk defa ilçe ve köylerden seçilen 120 öğrenci gezi programına alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapılan uğurlama törenine Mardin Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Milli Eğitim Müdür Hasan Dal, Proje İl Koordinatörü Vasi Ete, Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Öztürk, Zeki Atalay, öğrenci aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde yaşadıkları yerlerin dışına ilk defa çıkacak olan ilçe ve köylerden seçilmiş öğrencilerin sevinç ve heyecanı görülmeye değerdi. Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Gönül Köprüsü projesinin Türkiye'nin birliği, beraberliği için çok önemli olduğunu belirterek, bu projenin herkes tarafından gönülden desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu proje sayesinde ülkenin farklı yerlerinde yaşayan yüz binlerce öğrencinin birbirlerini ve birbirlerinin yaşam çevrelerini tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Süzer, "Böylece ülkemizin her ilinde gönülden bir birliktelik kurulup öğrencilerin ve öğrenci ailelerinin kaynaşması sağlanmaktadır. Bugün İzmir'e göndermekte olduğumuz öğrencilerimiz bir hafta sonra bambaşka ufuklarla ve dolu dolu olarak dönecekler. Aynı zamanda bu öğrencilerimiz Mardin'in kültürel zenginliğini, hoşgörüsünü de İzmir'e taşıyacaklardır" dedi

Kafile başkanı olarak öğrencilerle beraber İzmir'e giden Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Atalay ise tamamı ilçe ve köylerden seçilmiş öğrencilerin tarifsiz bir heyecan yaşadıklarını söyledi. Atalay, "Umarım hayatları boyunca unutamayacakları bir gezi olur. Bizler Mardin'i hak ettiği şekilde temsil etmeye çalışacağız. İnanıyorum ki her bir öğrencimiz İzmir'de Mardin'in gönüllü birer kültür elçisi olacaktır. Geçtiğimiz yıl proje kapsamında Mardin'den bin 300 öğrenci farklı illere gitti. Aynı şekilde batı
illerinden de bin 300 kişiyi Mardin'e ağırladık. Bu yıl geziye çıkacak öğrencilerimizi karayolu ile değil uçakla götürmeyi hedefledik. Öğrenciler için de farklı bir heyecan oldu" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 16:48:39
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 16:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?