8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Gönüllü öğretmen adaylarına plaket

Mardin'de Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGEV) tarafından gönüllü öğretmen adaylarına plaket verildi. 

TEGEV Mardin Şubesi, gönüllü öğretmen adaylarına plaket ve kimlik kartlarını dağıttı. Öğretmen Evi toplantı salonunda düzenlene geceye Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, Halk Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ve gönüllü öğretmen ve eşleri katıldı. 

Mardin TEGEV Birim Sorumlusu Fikriye Araz, gönüllü öğretmenlerle dar gelirli öğrencilere okul sonrası ve hafta sonu eğitim desteği verdiklerini belirterek, şuan 55 gönüllü ile birlikte 250 çocuğa eğitim desteği verdiklerini açıkladı. Araz, öğrencilerin gelişmelerini hızlandırıcı faaliyetlerin ve programların devam edeceğini ifade ederek, "Vakfımızın hedefi, öğrencilere kendilerini daha iyi ifade etmeleri, düşüncelerini geliştirip, kabiliyetlerini keşif etmeyi sağlamaktır. Onlara öz güven aşılayarak fert
olduklarını hissettirmektir. Kayıtlı ilköğretim okulu öğrencisine yönelik, her sınıf için ayrı ayrı programlar hazırladık. Çocuklara okulda gördükleri derslerin yanında zihinsel, eğitici dersler veriyoruz. Birçok öğrencimizi bilgisayar ve teknoloji ile tanıştırıyoruz. Ayrıca kitap okuma, onayarak öğrenme, düşünce ve zeka oyunları gibi eğlenceye yönelik dersler veriyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından Ticaret Sanayi Odası Mehmet Ali Tutaşı, Belediye Başkanı Deniz Beşenk ve Halk Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer tarafından 55 TEGEV gönüllü öğretmene plaket ve TEGEV gönüllü öğretmen kimlikleri verildi. 

Duygulu anların yaşandığı gecede TEGEV gönüllüleri yöresel müzik eşliğinde eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:48:22
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 18:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikriye araz IP: 85.98.32.xxx Tarih : 28.12.2008 16:45:27

Merhaba.Eğitim gönüllüleri vakfının haberinde yer alan tegev kısaltılması yanlış.Türkiye Eğitim Gönüllüleri vakfı(tegv)Olacaktı.Gönüllü öğretmen adayları değil eğitime gönül veren kişilerin ifade edilmesi gerekirdi.Etkinlikler hakkındada yazılan bilgiler tam değil.Çocukların kişisel ve sosyal gelişimini destekleyip okul başarısını artıracak eğitimler verilmekte.Eğitimleri veren kişiler tamamen gönüllü arkadaşlarımızdan oluşup farklı meslek gruplarıyla gönüllülük çeşitliliği sağlanmaktadır.