4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Görkemli otel, şimdiden doldu

Tarihi dokusuyla turistlerin gözde ve uğrak mekanı haline gelen Mardin’de, son yıllarda artan turist sayısına cevap veremeyen konaklama tesislerine bir yenisi daha eklendi.

13. yüzyılda Artuklu döneminden kalma kervansarayın restore edilerek, butik otele çevrildiği ve restorasyonu devam ederken İngilizlerin de talip olduğu Artuklu Kervansaray Oteli’nin açılışı, önümüzdeki günlerde görkemli bir törenle yapılacak.

2 hafta önce yayına koydukları www.artuklu.com, http://www.artuklu.com/ adresli internet sitesi üzerinden rezervasyon almaya başlayan otelde, yaz aylarının rezervasyonunun dolmak üzere olduğu belirtilirken, başvuranların çoğunun ise yurt dışında hizmet veren tur acenteleri olduğu öğrenildi.

Mardin’e uzun süre hükmetmiş Artuklular’dan kalma bir kervansarayı restore ederek, hem tarihi binalara karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini hem de Mardin’e hizmet ettiklerini belirten Artuklu Kervansaray Oteli Genel Müdürü Ahmet Bilgin, internet siteleri üzerinden 2 hafta gibi kısa bir sürede çok sayıda rezervasyon aldıklarını söyledi. Açılışı yapmadan karşılaştıkları yoğun ilgi karşısında büyük bir mutluluk içerisinde olduklarını ifade eden Bilgin, "Hizmete girmeden karşılaştığımız yoğun ilgi, bizi daha çok heyecanlandırdı.

Eskiden kervansaraylar, uzun ve yorucu yolculuklara çıkan kervanlara rahat ve güvenli geceleme imkanı sağlardı. Bizler de 800 yıllık tarihi kervansaray binasını asıl mimarisine uygun olarak restore edip, yüksek konfor ve teknolojiyle donatarak, eski konukseverliğimizi bugüne taşıdık" dedi.

Artuklu mimarisini günümüze taşımak için çeşitli dallarda 100’e yakın işçinin usta ellerinden huzur veren motiflerin ortaya çıkarıldığına dikkat çeken Bilgin, otelin, hizmete açılmadan Prens Charles dahil olmak üzere birçok bakan, bürokrat ve ünlü tarafından incelendiğini ve Mardin’e gelen turistlerin şimdiden gözde mekanı haline geldiğini vurguladı. Tarihi dokusuyla açık hava müzesi görünümünde, medeniyetlerin başkenti, dünyanın taş kenti olan Mardin’de hizmete girecek olan otel hakkında bilgi veren Bilgin, "Otelimizin bütün odaları tam donanımlıdır. Otelimizde 3’ü normal suit, 2’si kral suiti olmak üzere 43 odası, 500 kişi kapasiteli terası ve kapalı restoranı, şark odaları, toplantı salonları ve zengin Mardin mutfağıyla konuklarımıza kusursuz ve kaliteli hizmet vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Otelin, aynı zamanda kablosuz internet erişimi gibi teknolojik altyapı imkanlarına da sahip olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 13:56:24
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?