5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Gözaltılara karşı oturma eylemi

KIZILTEPE'DE OTURMA EYLEMİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 11 ilde aynı anda yapılan operasyonlarla gözaltına alınan 80 kişinin arasında yer alan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün gözaltına alınması sebebiyle Kızıltepe Belediyesi önünde toplanan eski DTP'liler basın açıklaması yaparak oturma eylemi başlattılar.

Kızıltepe Belediyesi adına yapılan yazılı açıklama, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp tarafından okundu. Basın mensuplarına da dağıtılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yıllardır partimize ve bir bütün olarak halkımıza ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel bir baskı sürdürülmektedir. Bilindiği gibi bu sabah baskıların devamı mahiyetinde, eş zamanlı olarak 11 ilde yapılan operasyonlarda 8'i belediye başkanı olmak üzere 80 parti yöneticimiz gözaltına alınmış olup operasyonlar halen devam etmektedir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız arasında belediye başkanımız Sayın Ferhan Türk de bulunmaktadır. İlçemizin yüzde 78 oyunu alarak halkın iradesi olan başkanımızın gözaltına alınma biçimi ancak muz cumhuriyetlerinde görülebilecek antidemokratik ve faşizan uygulamaları anımsatmaktadır. Baskının sabahın köründe olması, kapı ve camların kırılması, cep telefonu ve bilgisayarlara el konulması bunu apaçık göstermektedir. Şunu açık ve net söylüyoruz, tüm belediye meclis üyeleri olarak belediye başkanımızın arkasında olduğumuzu, başkanımın serbest bırakılıncaya kadar demokratik tepkilerimizi aralıksız şekilde göstereceğimizi halkımıza ve kamuouyuna duyuruyoruz."

Okunan yazılı açıklamanın ardından siyah bayrakların asılı olduğu belediye binası önünde 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde sloganlar atan belediye encümen üyeleri ve partililer, alkış ve zılgıtlarla gözaltılara tepkilerini gösterdiler. Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, "Bugün bu saatten başlamak üzere yarın saat 13'e kadar oturma eylemi yaparak gözaltılara tepkimizi ortaya koyacağız. Yarın saat 13'te ise buradan yola çıkacak ve topluca yürüyerek şehir merkezinde tur atıp tepkimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Konuşmanın ardında açıklama için toplanan kalabalık, belediye bahçesinde oturarak eyleme başladı.

KIZILTEPE'DE OTURMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:02:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 16:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut bager IP: 81.213.235.xxx Tarih : 6.01.2010 11:28:38

oturun oturun iyi gelir belki otura otura çıkarırsınız ferhan efendiyi delikten inşallah hiç çıkamaz o da diğerleride  yeter artık bu milletin kaderiyle oynadığınız .