2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Güler'den engellilere müjde

MUAMMER GÜLER'DEN ENGELLİLERE MÜJDE

Mardin'de, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV), yeni kurulacak olan engelli basketbol takımı ve diğer engelliler için düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan AK Parti milletvekili adayı Muammer Güler, engellilerin AK Parti iktidarları döneminde birçok hakkına kavuştuğunu, önümüzdeki dönemlerde daha büyük imkanlara kavuşacaklarını ifade etti.

"Dünyada ve Türkiye'de engelliler" konulu konferansa katılan ve ardından engelliler için tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılarak engellilere tekerlekli sandalye dağıtan Muammer Güler, sorunların çözümü için her türlü çalışmaların yürütüldüğünü, engellilerin birçok hizmete AK Parti iktidarları döneminde kavuştuğunu belirtti. Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Türkiye Milli Peralimpik Komitesi Başkanı ve TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay ve Vali Yardımcısı Selim Palamut da katıldı.

AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler, ”Yavuz Kocaömer'i İstanbul Valiliğim döneminden tanıyorum, eğitim gönüllüsüdür. Gönül verdiği bir davanın hizmetkarıdır. Yeni kurulan basketbol takımı iyi dereceler alacağına inanıyorum. Meclise gidince Mardin'de spora büyük katkı sağlayacağız. Anlayış engellisi olmak ayıptır. AK Parti iktidarı engellilere büyük kolaylık sağladı. Yavuz hocama verdiği hizmet için Mardinliler adına teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Milli Peralimpik Komitesi Başkanı ve TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer de, ”Mummer Güler, İstanbul'da tüm çalışmalarımıza destek verdi. 15 yıl önce bu işe başladım. 22 yıl yürüyüp oturamayan abimle yaşadım. Abim çok acılar çekti, kefenin cebi yok kendimi bu yola adadım. Ülkemizdeki en büyük engelli sorunu eğitim sorunudur. Spor engellileri hayata bağlar. Türkiye'de engellilik sorunu çoğu akraba evliliğinden kaynaklanıyor. Güneydoğulu insanların ne kadar vefalı olduklarını biliyorum. Engellileri hor görmeyin, acımayın, çünkü onların acınacak bir tarafları yok” diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından engelli basketbol takımı için özel olarak yaptırılan tekerlekli sandalyeler takım oyuncularına teslim edildi.

MUAMMER GÜLER'DEN ENGELLİLERE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 16:00:01
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 17:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?