5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Güneş enerjisine teşvik

Mardin'de köylere yönelik olarak güneş enerjisi projesi hayata geçirilecek. İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, belirlenecek köylerde güneş enerjisi sistemini kuracaklarını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte özellikle orman köylerinde, ağaç kesiminin önüne geçileceğini belirten Çevre ve Orman Müdürü Ay, kaçak elektrik kullanımının da azalacağını söyledi. OR-KÖY projesi kapsamında köylere belli sayılarda güneş enerjisi sisteminin kuracaklarını ifade eden Ay, "OR-KÖY projesi çerçevesinde, merkez ve ilçelere bağlı köylerde güneş enerjisi sistemini kurarak, örnek teşkil etmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiştir. Köylere de kuracağımız güneş  enerjisi sistemi projesi ile hem ağaç kesiminin hem de kaçak elektrik kullanımının önüne geçileceğine inanıyorum" dedi.

Önümüzdeki günlerde projenin köylere duyurulacağını sözlerine ekleyen Ay, "Talep gelmesi durumunda, her köyde birkaç tane güneş enerji sistemini kurarak, köylü vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. Sistemin kolaylıklarını görecek vatandaşların da aynı sistemi kuracaklarına inanıyoruz. Orman köylerinde vatandaşlarımız yaz aylarında bile su ısıtılmasında odun kullanmaktadır. Bunun önüne geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:43:04
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 13:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?