7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Güneydoğu Anadolu karting ile tanıştı

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'Karting' ile tanıştı. Bölgenin ilk karting pisti Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açıldı.

Fethullah Yıldız ilçeye getirdiği 5 adet karting yarış arabasını saatini 60 YTL'den kiraya vererek heyecanlı yarışlar düzenliyor. 6 dönüm arazi üzerinde oluşturulan yarış pisti sayesinde Güneydoğulu vatandaşlar adeta mini formula heyecanı yaşıyor.

ABD'de bir çiftçinin çim biçme makinesinin motorunu söküp kendi yaptığı bir şasi üzerine yerleştirmesi ile tüm dünyaya yayılan karting heyecanı Türkiye'yi de sardı. İlk karting yarışları, otomobil sporlarının anavatanı olan İngiltere'de yapılırken, karting sporu Türkiye'ye İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Demir Bükey'in katkıları ile geldi. Her biri 6 bin euro olan araçlar saatte 70 kilometre hız yapıyor. Türkiye'de Istanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol kentlerden sonra Güneydoğu'da Mardin'in Kızıltepe
ilçesine kartingin geldiğini gören vatandaşlar, "Biz buraya çocuklarımızı hemen hemen haftanın iki günü getiriyoruz. Bazen biz de çocuklarla birlikte biniyoruz. Bundan çok keyif alıyoruz. Böyle sosyal tesislerin kurulmasını iş adamlarından bekliyoruz" dedi.

9 yaşından beri baba mesleği olan oto elektrikçiliği işini yapan 35 yaşındaki Fethullah Yıldız, kartingi Suriye sınırındaki Kızıltepe'ye getirerek ilçede hayatı da hayli renklendirdi. İnsanların kahvehane dışında zaman geçirecek çok fazla imkanının bulunmadığı sınır ilçesinde artık formula benzeri karting yarışları düzenleniyor.

İşletmeci Fethullah Yıldız, "7'den 77'ye herkes büyük bir ilgi gösteriyor. Şu an 5 olan araç sayısını 10'a çıkarmak için sipariş verdim. Tek hedefimiz Kızıltepe'de karting
yarışları düzenlemek. Bunun için destek bekliyorum'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?