5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Güneydoğu'da Abdullah Gül modası

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt içi gezisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapan Abdullah Gül'e bölge halkının sevgisi, yeni doğan çocuklarına da yansıdı. Güneydoğu'da çiftler, çocuklarına Abdullah ve Abdullah Gül ismini veriyor.


Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan aileler, yeni doğan erkek çocuklarına Abdullah ve Abdullah Gül, kız çocuklarına ise Gül ve Hayrunnisa ismini veriyor. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Ankara Mahallesi'nde kerpiç bir evde ikamet eden 4 çocuk babası Hüseyin Aslan, yeni doğan erkek çocuğuna Şanlıurfa ziyareti sırasında kendisiyle bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini verdi. Baba Aslan, Abdullah Gül'ün evlerine büyük sevinç ve mutluluk getirdiğini belirterek, "Yeni doğan çocuğuma Abdullah Gül ismini vermem bize uğur getirdi. Eşim Fethiye daha önce çok hastaydı. Abdullah Gül'ü dünyaya getirdikten sonra sağlığı düzeldi. Yuvamıza huzur ve mutluluk getirdi. Eşim daha hamile iken çok sevip her zaman ve her yerde icraatlarına övgüler yağdırdığım büyük devlet adamı, şu anki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ismini vermeye karar vermiştim. Cumhurbaşkanı olması ile gezisini bölgeye yapması bize önem verdiğini gösteriyor. Çok sevinçli ve mutluyum. 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e güveniyorum. Bu nedenle ben de oğluma Abdullah Gül ismini verdim" dedi.


Bu arada Mardin'de yeni doğan kızına Hayrunnisa ismini veren Ahmet Güneş ise, "Yeni doğan çocuğumuzun erkek olması halinde eşimle Abdullah ismini vereceğimiz üzerine anlaşmıştık. Kız doğunca bu sefer Sayın Abdullah Gül'ün eşi olan Hayrunnisa ismini vermeye karar verdik" şeklinde konuştu.


Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde son 4 ayda doğan erkek çocuklardan 48'ine Abdullah ve Abdullah Gül isminin verildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 18:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?