7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Güneydoğu'da dev temizlik operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütüne yönelik geniş kapsamlı operasyon hazırlığında olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne askeri sevkıyatı sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta barınan terör örgütüne yönelik düzenlediği kara harekatı ile örgüte ağır kayıplar verdirmesinin ardından şimdi de Güneydoğu Anadolu Bölgesi kırsal kesiminde geniş kapsamlı bir temizlik harekatına başlanıyor.

Mart ayının sonlarına doğru geniş kapsamlı operasyon hazırlığında olan askeri birliklere takviye amaçlı sevkıyatlar ise sürüyor. Bölgede sayıları 3 bin dolayında tahmin edilen PKK'lı teröristlere yönelik olarak düzenlenecek operasyon için brandalı sivil Tır ve kamyonlarla bölgeye askeri sevkıyat yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Mardin şehir merkezinden geçen askeri muhimmat taşıyan 100'e yakın araç, trafiğin aksamasına neden oldu. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında geçiş yapan top, zırhlı araç ve mühimmat yüklü sivil ve askeri araçlar, konvoy halinde Şırnak istikametine yöneldi.

Geniş güvenlik önlemleri altında geçiş yapan askeri konvoya trafik polislerinin yanı sıra jandarma trafik ekipleri ve askeri akrep tipi araçlar da eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 19:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?