2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Güneydoğu'nun ilk düşünce kuruluşu

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN İLK ULUSLARARASI KURULUŞU MARDİN'DE KURULDU

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin ilk uluslararası kuruluşu düzeyindeki düşünce kuruluşu olan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) faaliyetlerine resmen başladı.

Türkiye'de çok az sayıda bulunan düşünce kuruluşlarına bir yenisi de Mardin'de eklendi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ilk uluslararası kuruluşu düzeyindeki düşünce kuruluşu olan USTAD faaliyetlerine resmen başladı. USTAD ilk çalışmasını "Mısır'da devam eden halk hareketini Tunus'tan ayrıştıran özellikler ve bölgesel düzeyde etkileri" konulu beyin fırtınası gerçekleştirdi. Toplantı öncesi tanıtım konuşmasını yapan USTAD Başkanı Ahmet Akgül, "Bu kuruluşun; bölgesel ve evrensel güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizin bu yolda hedefine ulaşması için her türlü adımın tahlilini yapmak, ekonomik ve sosyal konularda araştırmalarda bulunmak beyin fırtınalar dahil eğitsel ve düşünsel faaliyetlerde bulunmak, araştırma ve düşünce merkezi görevi görmek amacıyla kurulmuştur" dedi.

USTAD'ın Sosyal, ekonomik ve kültürel politika, proje ve organizasyon becerisine sahip bireylere fırsatlar sunarak kendilerini uluslararası arenada yalnız hissetmemelerini sağlayacağını ve bu tür girişimlere önderlik edeceğini ifade eden Akgül, sözlerine şöyle devam etti:

"Uluslararası camianın ağırlıklı olarak, içinde bulunduğumuz bölge ile ilgilendiklerini ve tahlillerini dünya piyasasına sunduklarını biliyoruz. Konuşulanın merkezinde ve ipekyolun üzerinde biz varız temelinden hareketle düşünce üretecek, tahliller yapacak, işlevi itibarı ile gerek bölgesel, gerek ulusal, gerekse uluslararası kamuoyunu bilgilendirecek bir düşünce kuruluşunun bölgede bir ihtiyaç olduğunu görerek başladık. Think tank kuruluşu azlığı, bölgenin ciddi bir potansiyel ve tarihsel birikime sahip olması, Üniversitelerin bölgede yaygınlaşması, Objektiflik kriterine bağlı çalışmalar yürütecek olması, Çevre desteğinin güçlü oluşu, ayrıştırıcı değil, birleştirici bir amacın oluşu USTAD'ı gelecekte görüşlerine başvurulması zorunlu ve uluslararası alanda söz sahibi yapacaktır."

Çalışmalarını ağırlıklı olarak Danışma kurulları uzman grubu eliyle gerçekleştirecek kuruluşun düzenlediği ve USTAD Danışma Kurulu'nda alanında bölge üniversitelerinden akademisyenler, siyaset bilimi, İslam Tarihçisi ve Ekonomi uzmanları, sivil toplumcu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Kalkınma gazeteci ve yazarlar bulunuyor. Düzenlenen ilk beyin fırtınasında "Mısır'da devam eden halk hareketini Tunus'tan ayrıştıran özellikler ve bölgesel düzeyde etkileri" konuşuldu. USTAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgül, bu konuda geniş kapsamlı bir rapor hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN İLK ULUSLARARASI KURULUŞU MARDİN'DE KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:21:03
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 00:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?