5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Güneydoğu'nun tek CHP'li başkanı

Mardin'in Ömerli ilçesinde 7 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Rıfat Altındağ'ın ölümünün ardından oğlu Yılmaz Altındağ, babasının başkanlık koltuğuna oturdu.

Mardin'e bağlı Ömerli ilçesindeki CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, sadece belediye başkanı seçilmesinin değil, partisinin bölgedeki tek CHP'li belediye başkanı olmanın da sevincini yaşıyor.

Mimar olan Yılmaz Altındağ Mardin'de Mimarlar Odası Başkanlığı yaptığı yıllarda kentin kültür mirasına yönelik yoğun çalışmaları nedeniyle dikkatleri üzerine çeken yerel yöneticilerden biri olarak tanınıyor. 3 bin 494 seçmenli ilçedeki 12 sandıkta 2 bin 889 geçerli oydan bin 536'sını alarak yüzde 53.17 oranla CHP'den Ömerli Belediye Başkanı seçilen Altındağ, halkın kendisine verdiği rekor destek nedeniyle hizmette partiler üstü bir hizmet anlayışı ile göreve başladığını söyledi.

Rıfat Altındağ Ömerli ilçesinde CHP'den belediye başkanlığını ise tam 36 yıl kesintisiz olarak yapmıştı. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Eğitime Katkı Ödülü"nü verdiği, CHP'nin bölgedeki bilge siyasetçisi olarak anılan 7 dönem üst üste Belediye Başkanı seçilen Rıfat Altındağ'ın 2007 Nisan ayındaki ölümü yörede büyük üzüntüye neden olmuş, binlerce Mardinli sevenleri yas tutmuştu.

Yılmaz Altındağ, hem kendi projelerini yaşama geçirmek ve babası Rıfat Altındağ'ın geleneksel bir yerel yönetim anlayışını biraz daha ileri taşıyarak çağdaş anlamda Ömerli ilçesinin ekonomik ve sosyal gelişimi yönünden istenilen hedeflere ulaştırma gayreti içinde olacağını söyledi. Yılmaz Altındağ, ilçede sadece CHP'nin değil tüm ilçe halkının belediye başkanlığını yapacağını ifade etti. Altındağ, "Seçimler bitti, siyaset rozeti suya düştü.

Bundan sonra partiler üstü bir politika ile hizmete başlayacağız. Bize oy verenlerle vermeyenlere aynı ölçüde hizmet götürmeye kararlıyım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 10:50:45
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 11:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ. IP: 88.254.89.xxx Tarih : 12.04.2009 10:53:47

Güneydoğunun tek CHP li başkanı demek yanlış bence.çünkü;kendini insanlarına kanıtlamiş şahsiyetler var ortada.haberdende anlaşılacağı gibi şahıslara oylarını vermiş ömerli halkı.yoksa;bu şahıslar çekildiği zaman,CHP ye Güneydoğunun genelinde olduğu gibi,hiç kimse oyunu vermez.