29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Güvercin, Mardin'e sembol oldu

Marmara Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından yapılan güvercin figürü, düzenlenen törenle açıldı. Üzerinde, ’Mardin’desiniz ve Mardin’deydiniz’ yazılı figürün açılışında konuşan Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, dünyanın her yerinde güvercinin barışı sembolize ettiğini belirterek, "Kadıköy Belediyesi’nin amblem ve sembol olarak kullandığı metal güvercin sembolünü İstanbul’da gördük ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten Mardin’e bir adet yaptırmasını istedik. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’ne yaptırılan güvercin sembolünü Mardin’in girişine diktik" dedi.

Mardinliler’in yıllardır evlerinde besledikleri güvercinlerin ününün ülke genelinde bilindiğini ifade eden Vali Koçaklar, "Umarım bu sembol Mardin’de, Türkiye’de ve dünyada barış ve hoşgörünün istenilen düzeye ulaşmasına vesile olur" şeklinde konuştu.
Güvercin figürünün açılış kurdelesi çocuklar tarafından kesildi. Açılışa eski bakan Fikret Ünlü, İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, kızı Aylin Livaneli, İstanbul Milletvekili Memduh Hacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 17:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
http://mardinguvercinleri.azbuz.com IP: 85.98.66.xxx Tarih : 29.04.2007 17:41:18
mardini ve güvercinlerini tanıtan çok güzel bir site herkese tawsiye ederim