5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hac kayıtları başladı

Kutsal topraklara gidecekler için 2009 yılı hac müracaatları bugün başladı.

Mardin'in Kızıltepe İlçe Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre müracaatların geçen sene kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk defa başvuranların ise ön kayıt şeklinde olacağı belirtildi.

Kızıltepe Müftüsü Cahit Erhun, yaptığı açıklamada, 8-24 Nisan tarihleri arasında İlçe Müftülüğü'nde başlayan kayıtlar için vatandaşların Halk Bankası Kızıltepe Şubesi'nde bulunan hesaba 15 TL ödeme yaptıktan sonra, banka dekontuyla ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Müftülüğe başvurup ön kayıtlarını yapabileceklerini söyledi. Müracaatlarda kayıt yeniletenlerden ücret alınmazken, ön kayıt yaptıranlardan ise kişi başına 15 TL alınacak. Kayıt için daha önce hacca gidenlerin müracaatlarının kabul edilmeyeceğini, geçen yıl hac için kuraya katılanlardan bu sene kayıt yenilemeyenlerin haklarının ise geçersiz sayılacağını belirten Müftü Erhun, açıklamasına şöyle devam etti:

''Ön kayıtlardan sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirleyeceği tarihte noter huzurunda yapılacak çekilişte hacca gidecek adaylar belirlenecek. Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş, çocuk ve varsa refakatçilerle birlikte ve tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak.''

Müftü Cahit Erhun, müracaatlarda hacı adaylarının müracaat formunda bulunan kategorilerde belirtilen organizasyon tiplerinden birini mutlaka tercih etmeleri gerektiğini, hac için 'Normal tip, müstakil odalı tip ve otel tip' olmak üzere üç ayrı kategori bulunduğunu, tercih edilen kategorideki maliyetlerde geçen seneye göre belli bir miktar artış olacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 13:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?