24
Nisan
2024
Çarşamba
MARDİN

Hakime hain tuzak!

Teröristler Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde gittiği keşiften dönen Hakime bombalı tuzak kurdu.

Köy yoluna tuzaklanmış patlayıcı, aracın geçişinden hemen sonra infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın ardından açılan taciz eteşi sonucu, araca birkaç kurşun isabet etti.

Nusaybin'de görevli hakim Adil Aktaş, bugün askeri zırhlı araçla Üçköy'e keşif çalışmasına gitti. Alınan bilgilere göre, sabah saatlerinde keşfe giden hakim ve savcıların içinde bulunduğu Kobra tipi askeri araca, uzaktan kumanda ile mayınlı saldırı düzenlendi. Askeri aracın geçiş güzergahına yerleştirilen mayını uzaktan kumanda ile patlatan teröristler, daha sonra askeri araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Olayda can kaybı yaşanmazken, askeri birliklerin karşılık vermesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı.

Saldırganlar daha sonra araca uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. Açılan ateşte birkaç merminin araca isabet ettiği kaydedildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, konuyla ilgili açıklamasında, "Uzaktan kumanda ile yapılan saldırıda herhangi bir can kaybı yok. Barış sürecinin konuşulduğu bir zamanda terör örgütünün böyle bir saldırıyı düzenlemesi tamamen çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir. Faillerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Hiç kimsenin bu barış sürecini baltalamaya hakkı yoktur." dedi.

Olayın ardından bölgeye askerler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

...
Yayın Tarihi : 1 Mart 2013 Cuma 18:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?