7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Halepçe Katliamı kurbanları anıldı

Midyat ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği (SED-DER), Irak'ta 1988 yılında yapılan Halepçe katliamında hayatını kaybedenlerin anısına anma etkinliği düzenledi.

Midyat'ta faaliyetini sürdüren Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği, Cumhuriyet Mahallesi'nde kurdukları çadırda program düzenledi. Düzenlenen programa, Kürt Ulusal Birlik Hareketi TEVKÜRT Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Abdulbaki Yetik, TOPLUM-DER eski Genel Başkan Yardımcısı ve Mizgin Dergisi Yazarı Avukat Mahmut Sezer, MAZLUM-DER Eski Genel Başkan Yardımcısı Avukat Şehmus Ülek, SED-DER Başkanı Rıdvan Acar, Eğim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Mehmet Yıldız ve davetliler katıldı. Çocukların ve gençlerin çoğunlukta olduğu program, yer yokluğundan taziye çadırında yapıldı. SED-DER Başkanı Acar, "Aylar öncesinden müracaat etmemize rağmen yetkililer bize bir salon vermedi. Biz de çözüm olarak taziye çadırında yapmak zorunda kaldık" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Düzenlenen programda TEVKÜRT Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Abdulbaki Yetik ve TOPLUM-DER eski Genel Başkan Yardımcısı ve Mizgin Dergisi Yazarı Avukat Mahmut Sezer birer konuşma yaptılar. Her iki konuşmacı, 16 Mart 1988'de gerçekleştirilen katliam sırasında, İran sınırına yakın bir bölgede bulunan Halepçelilerin, Irak ordusunun yaptığı hava bombardımanından sonra sığınaklara çekilmelerine rağmen bir süre sonra helikopter ve uçaklardan atılan kimyasal gazlardan etkilenerek hayatlarını kaybeden insanlar olduğunu belirterek ve bütün dünyanın buna seyirci kaldığını savundular. Programda, 16 Mart 1988'de yaşanan olaylar bir skeçle canlandırıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?