5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Halil öğretmenin okulunda yas var

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki katliamda hayatını kaybeden 44 kişi arasında bulunan ve Atlıca köyünde vekil öğretmenlik yapan Halil Çelebi'nin minik öğrencileri öğretmenlerini kaybetmenin şokunu yaşıyor.


Köy okulunda 4 ay önce göreve başlayan, 2. ve 3. sınıf öğrencilerine eğitim veren Halil öğretmenin sınıfındaki öğrencilerde, çok sevdikleri ve sık sık oyun oynadıkları öğretmenlerini kaybetmiş olmanın hüznü hakim. 24 öğrenciye eğitim veren Halil Çelebi'nin ölümünün ardından öğretmenlerinin geleceği umudu ile sınıfı dolduran öğrenciler derslerine kaldıkları yerden devam ediyor. Öğretmenlerini çok özlediklerini anlatan minik öğrenciler, Halil öğretmenin kendilerine sık sık müzik dinlettiğini söylediler.

9 yaşındaki Ömer Akın, Halil öğretmenin resmini defterine çizerken 10 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Fatma Akın ise katliamda hayatını kaybeden öğretmenine duyduğu özlemi şu sözlerle dile getirdi:
"Öğretmenimiz çok iyiydi. Onu çok özledik. Hep bizimle oyunlar oynardı. Mendil kapmaca oynardık. Şimdi burada olmasını isterdim. Onunla sohbet etmek isterdim."


Halil öğretmenin sınıfında bulunan kara tahtada minik eller tarafından yazılan, "Halil öğretmenimi çok özledim" cümlesi ise öğrencilerin öğretmenlerine duydukları özlemi ifade ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?