7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Halk birleşti, taziye evi yaptı

MARDİN'DE BELDE HALKI BİRLEŞTİ TAZİYE EVİ YAPTI

Mardin merkeze bağlı Yalım beldesinde Belediye Başkanı Abdulkerim Adam öncülüğünde imece usulüyle yapılacak taziye evinin temeli atıldı.

Hürriyet Mahallesi'nde 400 metrekarelik arsa vatandaşlar tarafından belediyeye taziye evi yapılması amacıyla hibe edildi. Şimdilik 3 katlı olarak yapılacak olan taziye evlerinin temeli Başkan Adam ve vatandaşlar tarafından atılarak inşaatına başlandı.

Taziye evinin iç düzenlenmesi, çevre düzenlenmesi, imcele usulü ile eksiksiz olarak yapılacağını belirten Adam, "Taziye evinin bodrum katını soğuk hava deposu, birinci katında yemek ve çay salonları, ikinci katında çok amaçlı salon ve üçüncü katında ise kadınların taziye dileklerini sunacakları bir salon bulunacaktır. Taziye evi yaklaşık 250 bin liraya mal olacaktır. Taziye evini bu yıl bitirmeyi planlıyoruz. Bizim hedefimiz ramazan ayı gelemeden 3 ay içinde bitirmektir. Tüm bu çalışmalar imce usulüyle

yapılmaktadır. Mardinli hayırseverlerin desteğini gördük. İnşaat çalışmalarında ise Yalım Belediyesi personeli çalışmaktadır" dedi.

MARDİN'DE BELDE HALKI BİRLEŞTİ TAZİYE EVİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 11:59:04
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 15:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?