5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Halk gününe ilgi yok

Mardin Belediyesi ilan bürosu tarafından halk gününe ilişkin 24 saat içinde yaklaşık 30 davet anonsu yapılmasına rağmen belediye başkanı M. Beşir Ayanoğlu’nun bizzat katıldığı halk gününe sadece 15 vatandaş katıldı.

Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada, yapılan anonslara rağmen 15 kişinin katılmasıyla hayal kırıklığı yaşayan başkan Ayanoğlu toplantı salonunu boş görünce yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi.

Halk gününe ilişkin kısa bir konuşma yapan M. Beşir Ayanoğlu şunları söyledi: “Bizler bu uygulamayı siz değerli vatandaşlarımızın sorunlarını birebir dinleyebilmek için tertipledik. Vatandaşlarımızın ilgi göstermesini isterdik. Mardin’in çok sorunu var ve bu sorunları vatandaşlarımızdan duymak isterdik. Umarım vatandaşlarımız önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğimiz halk günlerine ilgi gösterirler.” dedi.

 Halk gününe katılan vatandaşlar özetle şunları söylediler: “Mardin belediyesinin çok önem verdiği halk günü uygulamasına Mardinlilerin katılmaması çok şaşırtıcı. Demek ki Mardin’in sorunu yokmuş. Olsaydı vatandaşlar gelip dertlerini söylerlerdi. Bazı mahallelere su verilmediğini ifade eden vatandaşların üzerinde durdukları ortak nokta ise halk ekmek fabrikalarının kurulması gerektiğiydi.

”Yenişehir’de bulunan ve vatandaşların karşıdan karşıya geçmek için kullandıkları revüjlerin parkelendirilmesini isteyen Mardinlilerin üzerinde durdukları bir diğer önemli sorun da Mardinspor’du. Mardin’in 2 numaralı ismi olarak başkan Ayanoğlu’nun Mardinspor’a sahip çıkmasını isteyen vatandaşlar başkan Ayanoğlu’na Mardinspor’a sahip çıkma noktasında inançların tam olduğunu bir kez daha vurguladılar.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:40:14
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 10:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?