2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Halk oyunları kupası sahiplerini buldu

MARDİN HALK OYUNLARI KUPASI SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Mardin genelinde toplam 31 ekibin katıldığı, 2010-2011 Mardin Valilik Kupası Halk Oyunları yarışmasının sonuçları belli oldu.

Mardin Valilik Kupası Halk Oyunları yarışmasının ödül töreni Vali Yardımcısı Selim Palamut ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Ateş'in de katılımıyla Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nda yapıldı. Minikler kategorinde 7 okul, ortaöğretim kategorisinde 5 okul, Yaygın Eğitim Kurumları kategorisinde 2 kurum, Yıldızlar kategorisinde 2'si stilize olmak üzere toplam 17 okuldan 31 ekip yarışmaya katıldı. Törene Katılan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Ateş, "Halk Oyunları kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.

Öğrencilerimizin yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde özgüvenleri gelişmekte bu da başarıya yüksek oranda katkıda bulunmaktadır. Halk Oyunları yarışması sayesinde öğrencilerimiz kültürel değerlerimizi öğrenerek, bunlara sahip çıkıyor. Sosyal ve Kültürel etkinlikler önümüzdeki süreçte farklı alanlarda da artarak devam edecektir. Bu yarışmaya katılan emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Yarışmada birinci olan okullar Minikler kategorisinde 1. Merkez Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu, Yıldızlar kategorisinde 1. Merkez Anafartalar İlköğretim Okulu,Yaygın eğitim kategorisinde 1. Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Stilize dal kategorisinde 1. Merkez Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu, Orta öğretim kategorisinde 1. Merkez Kız Meslek ve Teknik Lisesi oldu.

Birinci olan okulların Elazığ'da yapılacak bölge yarışmalarında başarılı olmaları durumunda Türkiye halk oyunları finallerine katılacağı bildirildi.

MARDİN HALK OYUNLARI KUPASI SAHİPLERİ BELLİ OLDU
MARDİN HALK OYUNLARI KUPASI SAHİPLERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 10:53:01
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 13:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?