8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Hastalara LCD ekranla eğitim

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hıdır Çiftçi, hastanenin 2007 yılı faaliyetlerini ve 2008 yılı hedeflerini anlattı.

Başhekim Hıdır Çiftçi, Sağlık Bakanlığı'nın, 'Sağlıkta Dönüşüm' programı çerçevesinde yurt genelinde ve Mardin'de yapmış olduğu yenilikleri de dikkate alarak Mardin Devlet Hastanesi'nde çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, "Hastanemiz kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için, hasta ve çalışan memnuniyetini artırıcı birtakım uygulamalara ve fiziki düzenlemelere gitmektedir. Hastanemiz 2005'te hasta kabulüne başladığı günden bu zamana kadar ilimize ve çevresine büyük hizmetler vermiştir, vermeye de devam etmektedir. 2007'de olduğu gibi 2008 yılında da hasta memnuniyetini artırıcı ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla yeni değişiklikler hedefliyoruz. Hastanemize ek binanın yapımı ile ilgili çalışmalar bir taraftan devam ederken, mevcut hastane alanımızda en iyi hizmeti verecek fiziki değişiklikleri yapıyoruz" dedi.

Dr. Hıdır Çiftçi, 2007 yılına ilişkin istatistiki bilgiler verdikten sonra şunları söyledi:
"Hastalarımızın polikliniklerde bir yandan sıralarını beklerken bir yandan da zamanı değerlendirebilmeleri için LCD ekranlı monitörlerimiz vasıtasıyla hasta haklarını tanıtıcı, anneler için eğitici, çocuklar için eğlendirici ve sürekli eğitim amaçlı VCD izletilmekte ve hastanemiz faaliyetleri hakkında yönlendirici bilgiler verilmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Nur BiLGİN IP: 81.213.234.xxx Tarih : 3.03.2008 22:40:39

Kardeşim siz kimi yiyonuz.Bunlar hastalara yaramaz.Geçen bir ara Mardin'de dr. ye gideyim dedim sabahın köründen gittim.Sırada bekle bekle fiş sırası gelmiyor.Ztn öndeki bi kaç kişi kavga ettiler.Kardeşim millet hastalığını unutup kavgaya dalıyoru sırf 1 fiş alabilmek için.Koskoca Mardin Devlet Hastanesinde sadece ve sadece 4 tane fiş kesen vezne var.Şu iş bakın yaw.Kardeşim tv,vcd,dvd v.s. alcağınıza 1-2 bilgisayar alında vezneleri çoğaltın.Gerçi alacağınız bilgisayarda ya idareye konulur.Ki orda yeterince olmasına rağmen.Yada bilgisayar için gelen para başka birşeye harcanır.Bu Türkiye'nin hali ne olacak böyle.Nereye kadar.Biri bu bataklığa sürüklenen Türkiye'ye dur desin artık.Zaten 2-3 kişi koltukta oturup 5-10 milyar maaş alıyor.Sonrada Türkiye'nin eskiden geliri şukadardı bukadar oldu.Yok beyin göçü olmasın.Yok gençler askerliğini yapsın.Kardeşim biri konuşurken öncelikle kendinden başlasın.Sonra ailesinden,sonra akrabalarından ve sonra halktan istek istesin.Halka seslensin.Bu güne kadar mecliste Mardin'in adının geçtiğini hiç duymadım.Duyduysamda ya terör merkezi yada aşiret davası v.s. Kimse gelip görmeden Mardin hakkında yorum yapmasın.Bi laf vardır: biliyorsan konuş ilham alsınlar,bilmiyorsan sus adam sansınlar.Türkiye'de ise bilmeyipte konuşan çookkk kişi war.Ve maalesef işin kötü yanı saf halkımızda bunları çok konuştukları için adam sanıyor ve ilham almaya kalkışıyor.Ama maalesef yapacak bişey yok.Umarım yazdığım bu yorumu bir vekilimiz okur veya Gerçekten Mardin'li olan birisi okurda bana hak verir.