3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

'Hastane' protestosu

Mardin Devlet Hastanesi’nin 350 yataklı binasından şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki 150 yataklı binasına taşınmasını protesto eden bir grup, hastanenin eski binası önünde eylem yaptı. Yaklaşık 300 kişilik gruba kadınlar ve çocuklar da destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan mahalle muhtarları Ali Avuka ve Veysi Toparlı, Mardin Valiliği’nin yetersiz olduğu gerekçesiyle 350 yataklıdan 150 yataklı binasına taşınmasına kent merkezindeki 16 mahalle olarak tepki gösterdiklerini söyledi. 40 bine yakın nüfusuyla 16 mahalleyi sağlık hizmetlerinden yoksun bırakmanın hiç kimsenin hakkı olmadığını savunan muhtarlar, "Hastanenin taşınmasına kesinlikle karşıyız; ama mademki hastane taşındı. O zaman acil servisi açık bıraksınlar. Zaten şehir dışına taşınan devlet hastanesinin acil servisi malzemeleriyle birlikte vardı. Eski binadaki acil servisi taşımaya gerek yoktu. Bir hastaya enjeksiyon yapmak için artık gidiş-geliş olmak üzere 3 saatlik yolu aşmamız gerekiyor. Bu konuda yetkililerden bir çözüm istiyoruz" dedi.

Eylemin tüm vatandaşların tepkisi olduğunu öne süren muhtarlar, hastanenin taşınmaması için 30 bine yakın imza topladıklarını, imzaları ise yetkili mercilere göndermelerine rağmen bir sonuç elde edemediklerini iddia etti.

Öte yandan, yaklaşık bir saat süren eyleme katılan vatandaşlar valiyi hastanenin taşınmasıyla ilgili verdiği karar nedeniyle istifaya çağırdı. Bir grup vatandaşın yolu kapatma isteği ise Çevik Kuvvet polisi tarafından engellendi. Gruptakiler arasında kimi zaman tartışmaların da yaşandığı eylem, polisin grubu dağıtmasıyla son buldu.

Bu arada eylemde, hastane eski binasının klimaları görevliler tarafından sökülürken, eşyaları toplamaya gelen hemşireler ise hastane çatısında eylemcileri izledi. Bir vatandaşın eşeğiyle eyleme destek vermesi ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 13:13:27
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?