8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Hastanede kartlı sisteme geçildi

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde kartlı sisteme geçildi.

Başhekim Uz. Dr. A.Fettah Oğuz, hastalara verilecek kart ile sıra almanın ortadan kalkacağını söyledi.


Hastane bünyesinde, hasta tanıma ve yönlendirme sistemini kuracaklarını ifade eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Fettah Oğuz, hastalar için düzenlenecek hasta tanıma ve yönlendirme kartlarının ücretsiz olarak verileceğini bildirdi. Kurulacak sistem sayesinde resmi işlemlerin asgari düzeye indirileceğini vurgulayan Oğuz, "Hastalarımız artık sıra almak için resmi işlem sırasında beklemeyecek.

Vereceğimiz hasta tanıma ve yönlendirme kartları ile banka sistemlerinde olduğu gibi hasta, kartını sistemden geçirerek muayene olacağı polikliniğin kapısındaki ekranda sırasını takip edebilecek. Böylelikle hastanın doktora daha erken ulaşmasını sağlamış olacağız" dedi.


Polikliniklerde muayene yapan doktorların fotoğraflarının da ekranda görülebileceğine dikkati çeken Fettah Oğuz, "Kimse kimsenin sırasını ihlal edemez. Çünkü sırası gelen hastanın ismi ekrana yansıyacak ve hangi doktor tarafından muayene edileceğini ekranda görecek. Bu sistemi il merkezinde ilk olarak biz uygulamaya koyuyoruz" şeklinde konuştu.
Sistem sayesinde sıra alma yığılmalarının önüne geçileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?