29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Havaların Düzelmesi Mardin'de Turist Akınına Sebeb Oldu.

Son günlerde havaların düzelmesi ile tarihi güzellikleri ile UNESCO’ya aday olan Mardin şehri turist akınına uğradı. Tur organizaturu Ömer Öncel "Turistler en çok gündüzü mezarlık ve gecesi gerdanlık olan şehri görmek için geliyorlar."dedi.

Bahar havasını yaşayan Mardin’i görmeye gelen yerli ve yapancı turistlerin sayısında büyük bir artış oldu. Gruplar halinde Mardin’i dolaşan turistler Mardin sokaklarının dolup taşmasına sebeb oluyor. Mardin’e her gün İskenderun’dan üç otobüs dolusu turist getirdiklerini belirten tur organizatörü Ömer Öncel "Turistler en çok gündüzü meazarlık ve gecesi gerdanlık olan şehri görmek için geliyorlar. Onlara Mardin’in tarihi yapısı ile birlikte Mardin’de yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşayan ayrı dil, din ve kültürlere sahip insanların halen burada yaşamaya devam ettiklerini, çan ve ezan sesinin aynı anda duyulduğu dünyada rastlanacak ender şehrilerden biri olduğunu söyliyoruz."dedi. Mardin’i başta dünyaya daha sonrada Mardin’e gelen turistlere tanıtacak rehber sıkıntısı yaşadıklarını belirtirken bu sıkıntının Mardin’deki yöneticiler tarafından en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini ifade etti.

İskenderun Eğitim ve Kültür Vakfı üyelerinden oluşan üç otobüs dolusu turistle Mardin’e geldiklerini söyleyen Öncel, "Mardin’e gelen turistlerin Mardin’i iki saat gezerek, "İşte Mardin’i gezdik diyorlar ama Mardin öyle bir iki günde gezilip bitirilecek bir yer değil ki!" diye Mardin’i tanıtacak yabancı dil bilen rehber bulamadıklarından dolayı turistler Mardin’i es geçiyor." dedi.

Danimarka’dan Mardin’in tarihi yapısını görmeye gelen Smoum çifti Mardin’deki taş ve gümüş oymacılığına verilen estetik güzelliğe karşı şaşkınlıklarını gizliyemediklerini belirtirken "UNESCO’nun Mardin’ hakkettiği değeri vermesi gerekir."dedi.
M.Nezir Güneş
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 12:39:02
Güncelleme :15 Haziran 2004 Salı 12:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?