7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

'Hayat Tırı' Mardin'de

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Vodafone Vakfı işbirliğiyle deprem bilincinin geliştirilmesi ve toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla yola çıkan donanımlı 'Hayat TIR'ı Mardin'e geldi.

Cumhuriyet alanında konuşlanan TIR ile birlikte kendi alanında uzman 20 kişilik ekip, Mardinli vatandaşlara depremden önce alınması gereken tedbirler ve deprem sonrasında yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alanda yapılan sinevizyon gösterisinin ardından TIR içinde deprem konulu fotoğraf sergisi açıldı. Hayat TIR'ı Halkla İlişkiler Direktörü, tiyatro ve sinema sanatçısı Melih Çardak, on yıllar süren plansızlık, düşüncesizlik ve ciddiyetsizlik nedeniyle deprem konularında büyük eksiklik ve zayıf noktaları bulunan toplumu afete dayanıklı bir topluma dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Çardak, "AKUT ailesi olarak en az kurtardığımız canlar kadar mutlu olacağız. Depremde en az zararla kurtulabilmenin ön koşulu, depreme ve onun meydana getirebileceği zararlara hazırlıklı olmak ve gerekli önlemleri önceden almaktır. Toplumumuz ne kadar hazırlıklı olursa yaşanacak acılar o kadar azalır" dedi.

Afete hazırlık konusunda toplumda önemli bir bilinç düzeyi oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Melih Çardak, ''Doğal afetler konusunda bilgili ve hazırlıklı olmak toplumlar açısından hayati bir konudur. Afete hazırlıksız ve bilinçsiz bir toplum olmaktan çıkıp bilinçli yurttaşlara sahip, duyarlı ve korunma kültürü gelişmiş toplum inşa etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 10:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?