5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hayırseverden köye sosyal tesis

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Budaklı köyüne Şehmus Demir adlı işadamı tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal tesis törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Kaymakam Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Amiri Ali Fuat Yazlak, Yazı işleri Müdürü İsa Kurnaz, İl Meclis Üyeleri Edip Edis, Meken Taş, Budaklı Köyü Muhtarı Abdulkerim Demir, sosyal tesisleri yaptıran Şehmus Demir, kurum daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Mustafa Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, "Bu güzel tesisin açmaktan dolayı çok mutluyum. Budaklı köyüne çok amaçlı sosyal tesisi kazandıran işadamı Şehmus Demir'i tebrik ederiz.

İşadamlarımızın her zaman doğup büyüdükleri memleketlerine desteklerini sürdürmesini bekliyoruz. Buna benzer okul ve sağlık evleri gibi binaların yapılaması içinde hayırsever işadamlarının desteğine her zaman ihtiyacımız var. Umarım diğer iş adamlarımıza da örnek olur. Doğup büyüdükleri memleketlerine böyle güzide tesisler kazandırırlar" şeklinde konuştu.

Ardından sosyal tesisin açılışı gerçekleşti. Sosyal tesisi Budaklı köyüne kazandıran işadamı Şehmus Demir ise, "Yaptığımız bu sosyal tesisi inşallah köyümüze bir renk getirir. Köyümüzde birlik bütünlük sağlaması açısından bu tür sosyal tesislere ihtiyacımız var. Kimi ailelerimiz, düğün, taziye, toplantılarını bu sosyal tesislerde yapacaklardır. Bundan sonra da ilk iş olarak bu sosyal tesise ek olarak köy okulumuzun üst binasını yapacağım. Bununla yetinmeyip köyümüzün alt yapı sorunu olan kanalizasyonunu yapacağım. Köyün kanalizasyonu için malzemenin gelmesi halinde bütün işçiliği bana ait olmak üzere yapmaya söz veriyorum" dedi.

Budaklı köyünde yapılan sosyal tesislerin açılışının ardından davetlilere yemek verildi. Budaklı köyünün bütün ihtiyacına cevap verebilecek özeklilere sahip olan sosyal tesise yaklaşık 100 bin TL'ye mal oldu. Sosyal tesiste 150 kişilik toplantı salonu, mutfak, tuvalet, mescit ve oturma grubu bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?