5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hayrünnisa Gül Mardin'i gezdi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül Mardin'de partisinin mitingine katılırken, eşi Hayrünnisa Gül ve çocukları Mardin'de tarihi yerleri gezdi.


Antik kent Hasankeyf'i gezdikten sonra geldiği Mardin'de Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış tarafından karşılanan, Mardin hakkında Mardinli işadamı Zeynel Abidin Erdem'den bilgi alan Hayrünnisa Gül, kentteki tarihi ibadet yerlerini gezdi. Çocukları Kübra ve Emre Gül ile birlikte Hıristiyan dinine mensup Süryaniler'in ibadet yeri olan Deyrulzafaran Manastırı'nı gezen Hayrünnisa Gül, Baş Rahip Gabriyel Akkurt'tan manastırla ilgili bilgi aldı.

Manastırın binasının tavanında hiçbir çimento kullanılmadan 2 ton ağırlığındaki taşların kullanılmasından etkilenen Gül, tarihi kentin kurulacak olan üniversite ile tekrar bir medeniyet kenti olması gerektiğini söyledi. Manastır ziyaretinden sonra işadamı Zeynel Abidin Erdem'in sit alanındaki tarihi evini ziyaret eden Gül, burada kendisine ikram edilen Mardin mutfağına özgü yemekleri yedi.
Daha sonra Kasımiye Medresesi'ni ziyaret eden Gül, eşine destek vermek üzere Cumhuriyet alanındaki AK Parti mitingine katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 03:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?