7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Hayvan severlerden teşekkür

HAYVAN SEVERLER MARDİN'DEKİ HAYVAN BARINAĞINİ İNCELEDİ

Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Bölge Koordinatörü Şaziment Ertekin, Mardin Belediyesi'nin kurduğu hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Merkezi Adana'da bulunan Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Bölge Koordinatörü Şaziment Ertekin önceki gün Mardin'e gelerek Eryeri köyü yakınlarında kurulu bulunan hayvan barınağında incelemelerde bulunup Veteriner Müdürü Selim Çağan'dan bilgi aldı. Ertekin ve beraberindeki heyet daha sonra Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret ettiler. Ertekin, barınağın dünya standartlarına uygun olarak yapıldığını söyleyerek, "Başkan Ayanoğlu'na böylesine muhteşem bir barınak kurduğu için hayvan severler adına teşekkür ederim" dedi.

Başkan Ayanoğlu da hayvanların itlaf edilmelerine kesinlikle karşı olduğunu belirtti. Ertekin, başıboş hayvanların kısırlaştırılıp tedavi edildikten sonra doğal ortamlarına salınacağını ifade ederek, "Barınağa girip çıkan hayvan zararsız hayvandır. Hayvanları katlederek onların üreyip çoğalmalarını engelleyemezsiniz. Dünyadaki uygulama ve araştırmalar göstermiştir ki kısırlaştırma hayvanların üremelerini engelleyen tek yoldur. Bu konuda çocukların ve vatandaşların bilinçlendirilmesi lazım" diye konuştu.

Hayvanların itlaf edilmesine karşı olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, kırsal alanı geniş olan Mardin'de başıboş hayvanlarla mücadele etmenin diğer yerlere göre çok daha zor olduğunu söyleyerek, "Kurduğumuz bu barınak hem vatandaşlarımız hem hayvanlar için çok faydalı olacak. Hayvanlar asla itlaf edilmemeli tedavi edilip kısırlaştırıldıktan sonra doğal ortamlara salıverilmeli. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde başta okullarda olmak üzere bilinçlendirme çalışması yapacağız" şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Bölge Koordinatörü Şaziment Ertekin, Başkan Ayanoğlu'na diğer illerde kurulan hayvan barınakları ve kullanılan yeni yöntemlerle ile ilgili bilgi verdi.

HAYVAN SEVERLER MARDİN'DEKİ HAYVAN BARINAĞINİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 13:03:05
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 20:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferit kasar IP: 94.122.142.xxx Tarih : 9.03.2013 19:43:07

mardin hayvan barınağın numarasını istiyorum lütfen