5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hemşirelik öğrencilerine konferans

MARDİN'DE SAĞLIK KÖPRÜSÜ KONFERANSI

Dünya Bankası'nın düzenlediği bir yarışmayı kazanan Sağlık Köprüsü Projesi dahilinde Mardin'de hemşirelik bölümü okuyan öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansı verildi. 

Sağlık Köprüsü Projesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yer alan Ağrı, Kars, Van, Muş ve Mardin'de Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olarak yüksekokula devam etmelerini teşvik etmeyi, böylece yüksekokul mezunu hemşirelerin sağlık sektörüne kazandırılmasını hedefliyor.

Proje hakkında bilgi veren proje sorumlularından Leyla Ayşegül Örs, "Anadolu Grup olarak Dünya Bankası'na Begüm Ermikan ve Başak Atalay'la birlikte bir proje hazırladık. 792 projenin arasında, hazırladığımız proje ödül aldı. Yarışmada projemiz kabul edilmiş ve şu an Mardin'in de arasında bulunduğu 5 ilde uygulamaya sokulmuştur. 5 ilde 450 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Hemşirelik mesleğinin olması gerektiği gibi, lisans düzeyinde yüksekokul mezunu ve dolayısıyla daha donanımlı, yetkin bireyler olarak sürdürülmesini sağlamak için kişisel farkındalık ve gelişimi amaçlayan faaliyetler planlanmıştır" dedi.

Anadolu Sağlık Gönüllüleri'nin, "gençler için daha fazla ve daha iyi işler" ve "gençler için daha fazla ve daha iyi eğitim' ana başlıkları altında tasarladıkları 'Sağlık Köprüsü' projeleri ile 792 proje arasından ilk 20'ye girerek Dünya Bankası tarafından 20 bin dolar hibe almaya hak kazandıklarını belirten proje sorumlusu Leyla Ayşegül Örs " Projenin maliyeti 55 bin dolardır. Dünya Bankası tarafından 20 bin dolar hibe edildi. 35 bin dolar ise , Projenin hayata geçirilmesinde Anadolu Sağlık Gönüllüleri'ne ayni ve nakdi destek sağlayacak diğer kuruluşlar tarafından karşılanıyor" dedi.

MARDİN'DE SAĞLIK KÖPRÜSÜ KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 14:57:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?