4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Her şey Mardin için

Mardin’de 3 yıldır hizmet veren Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, çocuk ve kadınlara yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Faaliyet çerçevesinde 60 çocuk ve 100 dolayında kadın, vakfın eğitim programlarından yararlanıyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Mardin Şube Başkanı Berna Yağcı, yoksullukla mücadele eden kadınları destekleyici projelerle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın Mardin Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan Kadın ve Çocuk Merkezi’nde 60 çocuk ve 100 dolayında kadın, vakfın eğitim programlarından yararlanıyor.

Merkezde çocuklar; erken çocukluk, bakım hizmetleri, okul öncesi eğitim; kadınlar ise mahalle anneliği eğitimi, üreme sağlığı, erken çocuk eğitimi ve beslenme konularında bilgilendiriliyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Mardin Şube Başkanı Yağcı, 3 yıldan bu yana çocuklara ve kadınlara yönelik yapılan çalışmalarda önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, "İl yöneticilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından yeterince destek görüyoruz. 1 yıl süreyle AB’nin finanse ettiği bir projeyi uygulamaktayız. Sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla sonraki yıllarda Vali Temel Koçaklar ve Emniyet Müdürlüğü, Tugay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle bugüne kadar geldik. 3-6 yaş grubunda 60 çocuk, okul öncesi eğitim alıyor. Çocuğun kendine olan özgüvenini ve dil gelişimini sağlamaya çalıyoruz. Bu arada kadınların da aile içinde daha fazla söz sahibi olması ve aile içindeki konumunu bilmesi için hazırlanan eğitim programlarımız var. Saraçoğlu Mahallesi’nden 100 dolayında bayan, her gün merkezimize gelerek bu programlardan yararlanıyor. Hem çocuğu hem anneyi eğittiğimiz zaman karşımıza daha anlamlı bir tablo çıkıyor ve amacımıza daha net ulaşıp, sonuç alma imkanımız doğuyor" dedi.

Kadınlara uygulanan programlara katılan Aygül Abiş, merkeze hem çocuğunun hem de kendisinin devam ettiğini ifade ederek, "Çocuğumda da, bende de gelişmeler var. Çocuğumun ne istediğini daha iyi anlıyorum. Yararlı bilgiler alıyoruz. Çocuklarımız şimdiden okulu benimsemeye başladı. Bizler de çocuklarımızı okula gönderirken kız-erkek ayırımı yapmamayı öğrendik ve bunu benimsedik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 22:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?